İhaleye fesat operasyonu!

Diyarbakır'da ihaleye fesat operasyonu düzenlendi. 4 ilde eş zamanlı operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 31.03.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine l Emniyet Müdürlüüne bal ekipler, ihaleye fesat kartrdklar iddia edilen, aralarnda i adamlarnn da bulunduu üphelilere yönelik 4 ilde e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonlarda 10 üpheli gözaltna alnrken, soruturma kapsamnda gözalt karar verilen 35 kiinin ise yakalanmasna çallyor.

HALEYE FESAT KARITIRMA

Uzun bir süre önce Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan ihaleye fesat kartrma suçuyla ilgili soruturmann tamamlanmas üzerine önceki gün dümeye basld. Basavcln talimat üzerine ihaleye fesat kartklar iddiasyla 45 üpheli hakknda gözalt karar verildi. Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri bata Diyarbakr olmak üzere farkl illerde düzenlenen güvenlik, yemek, temizlik gibi ihalelere fesat kartran kiilerin tespiti yapld.

4 LDE 45 GÖZALTI KARARI

Yaplan çalmalar sonucu Diyarbakr polisi 4 ilde üpheli 45 kiiyi yakalamak üzere e zamanl operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis ekipleri, aralarnda bir çok i adam ve mütahitlerin de bulunduu 10 kiiyi gözaltna ald. Polisin, suç ilemek amacyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat kartrmak suçlarna yönelik düzenledii operasyon devam ederken, dier üphelileri yakalama çalmas devam ediyor.

10 K GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakrdaki bir çok kamu kuruluundaki, güvenlik, yemek ve temizlik ihalelerini kendi aralarnda parselledikleri, pul paras ad altnda yüklü miktarda paralan alnd belirlenen söz konusu kiiler arasnda, Ticaret ve Sanayi Odasndaki Oda seçimlerinde, meslek grubunda aday olduunu açklayan isimlerin de olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git