İhanet ettiler ihya ediyoruz

Vali Güzeloğlu, "Sur bu ihanet sonrasında yeniden ve daha güzel bir şekilde ihyanın, imarın ve inşanın içerisindedir" derken, Sur muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haberler 01.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, kentte 2 yl önce çatmalar nedeniyle büyük hasarn meydana geldii merkez Sur ilçesindeki mahalle muhtarlaryla bir araya geldii toplantda, PKK terör örgütünün ihanetiyle tarihi geçmiini, birikimini, zenginliini yok etmek isteyen çukur ve hendek siyasetiyle hem Surun, hem Diyarbakrn hem de bu ülkenin geleceine kast etmek isteyen bir saldryla kar karya geldi. Sur bu ihanet sonrasnda yeniden ve daha güzel bir ekilde ihyann, imarn ve inann içerisindedir diye konutu.

MAHALLE MUHTARLARIYLA

Vali Hasan Basri Güzelolu, kurum müdürleriyle birlikte ilçe merkez Sur ilçesindeki muhtarlar ile bir araya geldi. Kongre Merkezindeki toplantnn açl konumasn yapan Sur Kaymakam Bilal Özkan, tarihi, kültürel açdan Diyarbakrn Sur ilçesinin önemine deinerek, ilçenin hendek terörüyle büyük zarar gördüünü söyledi. Vali Hasan Basri Güzelolu ise, Sur ilçesinin kültür, inanç ve irfann her bollukta yansd yerleim birimi olduunu ifade ederek, ilçenin tüm insanlk ve dünya tarihi için çok önemli bir merkez olduunu vurgulad. Vali Güzelolu konumasn öyle sürdürdü:

SURA YAPILAN HANET

Sur ilçesinde 100 mahalle, 85i bilinen sur d olmak üzere yaayan insanlaryla bu geçmii temsil eden güzel bir ilçemiz Sur. Bu güzel merkezin ad olan Sur bundan yaklak 2 yl önce PKK terör örgütünün ihanetiyle tarihi geçmiini, birikimini, zenginliini yok etmek isteyen çukur ve hendek siyasetiyle hem Surun, hem Diyarbakrn hem de bu ülkenin geleceine kast etmek isteyen bir saldryla kar karya geldi. Devletin milletiyle bütünleerek ve ehitleriyle, kanlaryla mücadele ederek bu tehdidi ve ihaneti bertaraf etmesinden sonra bugün Sur bu ihanet sonrasnda yeniden ve daha güzel bir ekilde ihyann, imarn ve inann içerisindedir.

YENDEN HYASINA çALIIYORUZ

Yllardr hizmet almayan, siyasi ve ideolojik belediyecilik yapan ihaneti her noktada her boyutta yanstan ve yaatan zihniyetin yerine merkezine insan alan insan yaratlm en deerli ve erefli varlk olarak hizmet anlaynn merkezinde tutan ve her nerede bir mesele varsa, her nerede bununla ilgili bir sknt varsa onu amann çabasnda olan bir yönetim anlay var imdi. Kaymakam arkadamzn Belediye Bakan kimliiyle ayn zaman da ve birlikte çalt ilçe ekibiyle seçilmi siz deerli muhtarlarla gerideki o eksik kalan, yllardr hizmet alamayan insanca bir yaamn temel gerekleriyle buluamayan Surdaki herkese dönük bir büyük heyecan var. Bizler bunu daha öteye tamak hak edilen hizmeti her noktada, en üst düzeyi insanmza sunmak ve beklentisini karlamak zorundayz.

MESELELER TAKP ETMELSNZ

Muhtarlarn mahallesinin vekili olarak, mahallede yaayanlarn temsilcisi olduklarn belirten Vali Hasan Basri Güzelolu, Muhtarlar, meseleyi hem takip etmek, hem de çalmalar yerinde izlemek ve gözlemek adna çok önemli bir sorumluluk sahibi arkadalarmz. Sadece talep eden deil, bizi temsil eden en uç noktada devlet adna vatandalarmza buluturan en önemli ve deerli bizim admza temsilcilerimizsiniz. Yaplacak her iin kararlatrlmas ve planlanmasndan balayarak, yaplan iin vatandalara anlatlmas ve aktarlmas kadar bütün aamalarda sizler varsnz olmak zorundasnz dedi.

Ana Sayfaya Git