İhanete karşı milli direniş!

Diyarbakır Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yaptı. Vali Güzeloğlu, “Millet aynı imanı 15 Temmuz ihanetine karşı gösterdi”

Haberler 31.10.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu ve ei Hanmefendi Aye Güzelolu 29 Ekim Cumhuriyet Bayram resepsiyonuna ev sahiplii yapt.

Resepsiyona Güzelolu çiftinin yan sra 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla ve ei, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç ve ei, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar ve ei, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta ve ei, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir ve ei, Vali Yardmclar, Kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ile Aratrmac-Yazar Adam Mehmet Ali Altnda, Gazetemizin Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile toplumun çeitli kesimlerinden temsilciler katld.

Vali Güzelolu, Aziz ehitlerimizin çok deerli eleri, çok deerli evlatlar, anneleri ve babalar, kahraman gazilerimiz, Diyarbakrllara hizmet etmekten büyük bir onur duyduum, birlikte çaltm bu onuru paylatm çok deerli çalma arkadalarm. dedi.

Vali Güzelolu konumasnn devamnda, 94 yl önce bu büyük millet, bin yllk vatan topraklar üzerinde varlna kast eden ve yok etmek isteyen ve bize dönük ihanet planlaryla, içte ve dta destekçileriyle karsna gelen bütün bir dünyay adeta alt eden iradesiyle, kararllyla, en bata insanlk fedakrln en büyüü olan canyla cumhuriyeti kuran bu büyük miras, emaneti bizlere brakan bir geçmie sahibiz. eklinde konutu.

Kurtulu mücadelesi olarak destanlat

Vali Güzelolu konumasnda, Kurulan bu cumhuriyet inallah kararllmzla bu milletin her bir ferdinin ve evladnn sarslmaz inancyla sonsuza kadar yaayacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacak ve bu büyük millet de inallah hep bahtiyar olacak bizim bu deerler noktasndaki inançl ve karal duruumuz bu yüzyln banda mazlum milletlere örnek olan emsali görülmemi bir kurtulu mücadelesi olarak destanlat. diye konutu.

Millet ayn iman 15 Temmuz ihanetine kar gösterdi

15 Temmuz darbe giriimine dikkat çeken Vali Güzelolu, Ama o gün ki ruhun dimdik ayakta ve ayn kararllkla olduu da, en son 15 Temmuz ihanetinde de görüldü. Ayn odaklarn besledii, ayn ihanet çevrelerinin kurgulad iç ve d ibirlikçileri tpk 94 yl önce olduu gibi bamszlmza, devletimize, birliimize kastettiler. 250 ehit ve 2500ü akn gazisiyle bu büyük millet Diyarbakrda da bu ülkenin her bir noktasnda da tpk atalarn kararllyla durduu gibi dimdik ayakta ve demokrasi nöbetlerinde ayn karallkla ve ayn imanla durdu. dedi.

Diyarbakra hizmet, büyük onur

Vali Güzelolu son olarak, Diyarbakrda aziz vatan topraklarnn çok özel ve güzel bir köesi. nsanlk tarihi ve medeniyetinin bütün izlerini buluturan ve barndran, kararllyla, duruuyla birlik ve beraberliimiz noktasnda bir büyük zenginlik sunan bir aziz ehir. Diyarbakrda olmak, Diyarbakra hizmet etmek en büyük onur ve mutluluk. Bizler ve sizler Diyarbakrda çalan ve Diyarbakrda yaayan herkes, ülkemizin her köesinde olduu gibi ayn kararll bu akam bir kez daha haykryoruz. Böylesi büyük bir milletin ve büyük bir devletin ferdi olmaktan, nazl bayramzn gölgesi altnda yaamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. dedi

Havai fiek gösteriminin ardndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayram resepsiyonu sona erdi.

Ana Sayfaya Git