İHASAVAR'ların güvenlik güçlerine teslimatları sürüyor

Düşük maliyeti ve kolay kullanımı nedeniyle son dönemde kötü niyetli ellerde birer silaha dönüşen drone ve mini İHA'lara karşı geliştirilen İHASAVAR'lar, muhtemel saldırılarda kalkan görevi üstleniyor

Haberler 08.04.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düük maliyeti ve kolay kullanm nedeniyle son dönemde kötü niyetli ellerde birer silaha dönüen drone ve mini insansz hava araçlarna (HA) kar gelitirilen HASAVARlarn güvenlik güçlerine teslimatlar devam ediyor.

AA muhabirinin, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanlndan (SSB) edindii bilgiye göre, Mini/Mikro HAlara Kar Tanabilir Kartrma Sistemi Projesi kapsamnda ASELSAN tarafndan HASAVAR üretimi yaplyor.

ASELSANn RF kartrma/köreltme sistemlerinin gelitirilmesine yönelik yllar içinde edindii tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde çok hzl ekilde drone ve mini HAlara kar koruma salama amaçl, tanabilir ve tek personel tarafndan kolaylkla kullanlabilen HASAVAR sistemi, SSBnin koordinasyonunda güvenlik güçlerinin envanterine dahil ediliyor.

Drone ve mini HAlar, düman unsurlar tarafndan keif, casusluk, taciz, silahl saldr ve bombalama amaçl kullanlabiliyor. Bu tehditlere kar HASAVARlar koruma salyor.

KULLANICIYA MAKSMUM ERGONOM MKANI

HASAVAR Anti-Drone RF Kartrma ve Köreltme Sistemi, askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarnn, üst düzey yetkili konutlarnn, tören alanlarnn, nizamiye ve kontrol noktalarnn yaknlarnda drone ve mini HA uçurulmasn aktif kartrma uygulamasyla engelleyerek koruma salyor.

Drone ve mini HAlar üstün harp yetenekleriyle bertaraf edebilen HASAVAR, tercihe göre yönlü veya küresel anteniyle bu boyutta bir sistemden beklenen etkinlik mesafelerinin çok daha fazlasn sunuyor.

Silah tipi tasarml HASAVAR, kompakt sistem mimarisi, hafiflii ve tanabilirliiyle kullancya maksimum ergonomi salyor.

Sistem, hem ebeke hem de yüksek kapasiteli bataryalarla uzun süre görev yapma kabiliyetine sahip bulunuyor.

HASAVAR programlanabilme imkan sayesinde taktik ve operasyonel ihtiyaçlara etkili çözüm sunuyor. Farkl taktik senaryolarda kullanmak üzere, kullanc tarafndan 100den fazla kartrma profili bir dizüstü bilgisayar araclyla programlanarak tanmlanabiliyor.

Ana Sayfaya Git