İHD: Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınıyoruz

İHD, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini haftalar sonrası kınayarak yaptığı açıklamada, "Necmettin Öğretmenin öldürülmesini kınıyor; ailesi, sevenleri ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Haberler 22.07.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) öretmen Necmettin Ylmazn öldürülmesini haftalar sonra knayarak yapt yazl açklamada u ifadeleri kulland: anlurfa Siverekte öretmenlik yapan Necmettin Ylmazn 16 Haziran 2017 günü memleketi Gümühaneye otomobili ile giderken Dersim Pülümür yolu üzerinde silahl bir saldrya maruz kald, aracnn yakld ve kendisinden haber alnamad örenilmitir. Bu hususta ailesi, Dersim ubemize ve genel merkezimize bavuru yaparak yardm talep etmitir.

NECMETTN ÖRETMENN ÖLDÜRÜLMESN KINIYOR; ALES, SEVENLER VE TÜM ETM CAMASINA BASALII DLYORUZ

Ancak HPG isimli internet sitesinde yaplan duyuruda Necmettin Ylmazn öldürüldüü yönünde açklama yaplmtr. Güvenlik makamlar ve adli makamlar bu olay aratrm ve maalesef 12 Temmuz günü Pülümür çay üzerinde öretmen Necmettin Ylmaza ait cansz bedenin bulunmas ile olayn doruluu anlalm, bu bilgi Tunceli Valilii tarafndan da teyit edilmitir. Necmettin Öretmenin öldürülmesini knyor; ailesi, sevenleri ve tüm eitim camiasna basal diliyoruz. HD olarak tekrar belirtmek isteriz ki yaam hakk, herkes için güvence altnda olan bir haktr.

HD OLARAK BZLER, HEM NSAN HAKLARI HUKUKUNU HEM DE NSANCIL HUKUKU TEMEL ALIYORUZ

Bilindii gibi HD olarak bizler, hem insan haklar hukukunu hem de insancl hukuku temel alyoruz. O nedenle de sadece devletten kaynakl hak ihlallerine deil silahl örgütlerin sebep olduu ihlallere de kar çkyoruz. nsancl hukukun en önemli belgeleri olan Cenevre Sözlemelerinin ortak 3. Maddesi ve bu Sözlemelere Ek 2 nolu Protokol yasak eylemleri saymaktadr. Buna göre, rehin almalar, ikence ve kötü muameleler, herhangi bir ekilde çatma dnda kalm kiilere yönelik iddet uygulamalar, bu belgelerde sivil nüfusa yönelik yasaklanm eylemler, kadnlara, çocuklara, hasta ve yarallara yönelik yasak eylemler, yasaklanm silahlar kullanmalar, doal, tarihi ve kültürel varlklar tahribe yönelik eylemler insancl hukukun ihlal edilmesidir. HD olarak hangi gerekçeyle olursa olsun, yaam hakkn ortadan kaldran infazlara kar çkyor ve knyoruz; benzer türden ihlallerin de bir daha yaanmamasn diliyoruz.

Ana Sayfaya Git