‘İhlaller tespit edilemez durumda’

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, 2020’nin başlarından itibaren bölgede yoğun bir şekilde hak ihlallerin yaşandığını iddia etti.

Haberler 10.12.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HD Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytun, 2020nin balarndan itibaren bölgede youn bir ekilde hak ihlallerin yaandn iddia etti.

YARGI LEVSZ

Hukukun üstünlüünün esamisinin okunmadn ileri süren Zeytun, bölgede, failin kamu görevlisi olduu fiillerde, eylemlere yönelik cezaszlk politikas yürütüldüünü iddia ederek, Korkutmaya dayanan sindirme politikasna ramen demokratik kitle örgütlerinin sesini yükselttii bir yl daha geride braktk dedi.

Sadece mesleklerini ifade ettikleri için Vanda gazetecilerin tutuklandn kaydeden Zeytun, Bir gözalt ilemi esnasnda youn kolluk gücüyle insanlara müdahale ediliyor, çocuklarnn gözü önünde insanlar darp edilip gözaltna alnyor. Bunlarn sebebi hukukun üstünlüünün iktidar eliyle ilevsiz klnmas eklinde konutu.

HAK ÖRGÜTLENMESN SALAMALIYIZ

Yaanan ihlallere karn yaptklar itirazlarn karlk bulmamasna tepki gösteren Zeytun, unlar söyledi: Maalesef geçtiimiz yllar gibi, bu ylda bütün giriimler sonuçsuz ve etkisiz brakld. Hukuk mekanizmas görevini yerine getirmedi. Türkiyede Kürt meselesinin güvenlikçi politikalarla çözülmeyeceinin görülmesi gerekiyor. Asli görevimiz olan insan haklar ve bar mücadelesini her türden hakszlk karsnda sürdürmeye devam ediyoruz.. HD olarak 34 yldr bask ve hukuksuzluklar tespit ediyoruz, etmeye de devam edeceiz. Her anlamda ihlal yaayan insanlarn HDye bavurmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git