İki lider rahatsız! İttifakı ‘adaylık’ vurdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıklıkla Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini dile getirmesi İYİ Parti ve Saadet Partisinde rahatsızlık oluşturdu.

Haberler 05.06.2021 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Millet ttifaknn 2023 yl seçimlerindeki Cumhurbakan aday kim olacak? Sorusu sonras ittifakta derin çatlaklar olutu.

Cumhurbakanl seçimlerine 2 yl olmasna ramen HDP ile kol gezen muhalefet cephesinde adaylk konusunda birbirlerine çelmeler balad.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, son haftalarda Cumhurbakanlna aday olabileceini sklkla dile getirmesi ve sonrasnda parti yönetiminin ve tabannn buna hazrlanmas, Millet ttifaknn dier bileenleri yi Parti ve Saadet Partisinde rahatszlk oluturdu. Y Parti Genel Bakan Meral Akener ve Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolunun, Klçdarolunun bu tutumuna ilikin bir telefon görümesi gerçekletirdii de iddia edildi.

Akenerden gönderme

Adaylk konusunun Klçdarolu ile dier liderler arasnda henüz konuulmad belirtilirken Akenerin katld bir televizyon programnda Cumhurbakanl adaylna ilikin sözlerinin Klçdaroluna bir gönderme nitelii tad ifade ediliyor. Akener, söz konusu programda Kendimle ilgili çok net bir ey söyleyeyim; ahsi bir hedefe, kendime dair bir projeye yönelik adm atmyorum, atmayacam. Ortak bir adayla gidilmesinde fayda var ama bugünden bunlar konumann aradaki birliktelie zarar verebileceini düündüüm için, seçim zaman bunun oturulup konuulmas lazm. u an itibaryla erken ifadelerini kullanmt. Kulislerde yi Parti liderinin bu sözlerle, Klçdaroluna üstü kapal biçimde Adaymz deilsin mesaj verdii konuuluyor.

Planl m?

Öte yandan, adaylk krizinin önümüzdeki günlerde daha derinleebilecei belirtilirken, Klçdarolunun bu çknn planl olduunu öne süren de var. CHP Genel Bakannn, ismi anketlerde öne çkan muhtemel adaylarn seçimlere kadar ypranmasn önlemek için kendisini öne çkard deerlendirmeleri yaplyor.

Ana Sayfaya Git