İki şehit var

El yapımı patlayıcının infilakı sonucu yaralanan uzman onbaşı Demir şehit olurken, PKK’nın taciz ateşi sonucu ise Uzman çavuş Şimşek şehit oldu.

Haberler 11.08.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak sonucu ağır yaralanıp, tedavi gördüğü GATAda şehit olan Uzman Onbaşı Mustafa Demirin (26) acı haberi, Adıyamanın Besni ilçesindeki ailesine ulaştı. Burada, harekat bölgesinde örgüt üyelerinin taciz ateşi sonucu Uzman çavuş Mahsun Şimşek şehit oldu. Bölgede kapsamlı operasyonlar devam ediyor.

EL YAPIMI PATLAYICI

Irakın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce yerleştirilen EYPnin patlaması sonucu ağır yaralanan Uzman Onbaşı Mustafa Demir, tedavi gördüğü Ankara GATAda şehit oldu.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Demirin şehadet haberi, Adıyamanın Besni ilçesi Dörtyol köyündeki babası Osman ile annesi Melahat Demire verildi. Besni Kaymakamı Nazlı Demir ile İlçe Jandarma Komutanı Barış Karanın verdiği acı haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Demirin cenazesi, dün ikindi vakti kılınan cenaze namaz sonrası toprağa verildi.

TACİZ ATEŞİ ŞEHİT ETTİ

Buarada milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman çavuş Mahsun Şimşekin şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışı sonucu Şimşekin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. ifadesi kullanıldı.

KOR ATEŞİ GAZİANTEPE DÜŞTÜ

GAZİANTEPE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Uzman çavuş Mahsun Şimşekıin şehit olduğu haberini Atakent Mahallesinde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Şehidin babası Erol Şimşek ile üvey annesi Şenay Şimşek, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları taziye için şehit evine gelmeye başladı.

Bekar olan 6 kardeşin en büyüğü şehit Mahsun Şimşekin cenazesi, bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

SEKİZ ÖRGÜT ÜYESİ

Bakanlıktan yapılan ikinci bir açıklamada, komandoların, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı girişiminde bulunan 8 PKK/YPGli teröristi etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git