İkna edilerek teslim olan PKK'lı kadın, ailesiyle buluştu

Batman'da güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu terör örgütünden kaçarak teslim olan PKK'lı kadın, ailesiyle buluşturuldu.

Haberler 08.12.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ube Müdürlüü ekiplerinin, PKKl teröristlerin ikna çalmalaryla teslim olmalarn salamaya yönelik çalmalar sürüyor. 14 yandayken 2014 ylnda terör örgütü PKKya katlan ve hakknda silahl terör örgütüne üye olma suçundan arama kayd bulunan PKKl kadn, ekiplerin ikna çabalar sonucu 5 Aralkta örgütten kaçarak rnak Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne teslim oldu. Batmana getirilen PKKl kadn, ailesiyle buluturuldu. Duygusal anlarn yaand bulumada aile, güvenlik güçlerine teekkürlerini iletti.

PKKl kadn ile yaplan görümede 14 yandayken çeitli vaatlerle kandrlarak terör örgütüne katldn, örgütün ya küçük çocuklar kandrarak örgüte katlmalarn saladn, örgüt hakknda anlatlanlar ile dadaki yaamn badamadn söyledi. Terör örgütü içerisinden kaçmaya karar verdiini ancak örgütün basks nedeniyle harekete geçemediini, zor koullar altnda örgütten kaçmay baararak Batman Emniyet Müdürlüü araclyla güvenlik güçlerine teslim olduunu anlatan kadn, kendisi gibi terör örgütünden kaçma araynda olan birçok örgüt mensubu olduunu aktard. Bu aray içerisinde olanlarn korkmamalar gerektiini belirten PKKl kadn, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendisini çok scak karladn, emperyalist devletlerin veya güçlerin maas olarak kullanldklarna dikkat çekti.

Teslim olan PKKl kadn, Batmandaki sorgusunun ardndan Diyarbakrn Silvan lçe Emniyet Müdürlüü görevlilerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git