İlaç sevkiyatına operasyon!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince yasa dışı yollardan ilaç sevkiyatı yapanlara yönelik yürütülen çalışma kapsamında, Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir otobüste yapılan aramada, 27 bin 230 ilaç ve 320 boş ilaç kutusu bulundu.

Haberler 24.06.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri tarafndan yaplan operasyonda bir otobüs firmasna ait yolcu otobüsünde yasa d sevkyatnn salanaca piyasa deeri 3 milyon lira olan 27 bin 230 adet kanser, eker, kas erimesi ilac, 390 adet prospektüs ve 320 adet bo ilaç kutusu ele geçirildi.

YASADII LAç OPERASYONU

Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada operasyonda sevkyat organize eden A.D. isimli ahs yakalanarak gözaltna alnd belirtildi. Açklamada, Diyarbakr KOM ube Müdürlüü Kaçakçlk Suçlar Büro Amirlii görevlileri tarafndan yaplan çalmalar kapsamnda ehirler aras otobüs terminalinde durdurulan ve Diyarbakr ilinde bir firmaya bal olarak çalt tespit edilen otobüs içerisinde Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde yaplan operasyon neticesinde 27 bin 230 adet ilaç, 390 adet prospektüs ve 320 adet bo ilaç kutusu tespit edilerek el konulmutur.

3 MLYON LRA DEERNDE

KOM ube Müdürlüü tarafndan yaplan operasyon neticesinde ele geçirilen ilaçlarn kanser, eker ve kas erimesi gibi hastalklarda kullanld, temini zor olan bu ilaçlarn yasa d yollarla sevkyatnn saland, yine ele geçirilen ilaçlarn piyasa deerinin yaklak 3 milyon TL olduu tespit edilmitir. KOM ube Müdürlüü Kaçakçlk Suçlar Büro Amirlii görevlileri tarafndan yaplan operasyon sonucunda ilaç sevkyatn yapt tespit edilen A.G. isimli ahs yakalanarak gözaltna alnm ve ahs hakkndaki adli tahkikat devam etmektedir denildi.

Suç ve suçluyla ilgili mücadelenin kararllkla devam edilecei bildirilen açklamada, insanlarn hastalklar üzerinden prim yapmaya çalan her türlü organizasyonlarn deifresine yönelik çalmalarn aralksz bir ekilde sürecei vurguland.

Ana Sayfaya Git