İlahiyatcılar öğretmen olabilecek?

Milli Eğitim Bakanlığınca ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesinin önünde herhangi bir engel kalmadığı bildirildi.

Haberler 27.12.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) ilahiyat fakültesi mezunlarnn din kültürü ve ahlak bilgisi öretmeni olarak atanabilmesinin önünde herhangi bir engel kalmad kaydedildi.

Bakanlktan yaplan açklamada, son günlerde kamuoyunu megul eden ilahiyat fakültesi mezunlarnn din kültürü ve ahlak bilgisi öretmeni olarak atanabilmesine ilikin açklama yaplmas gerektii belirtildi.

ÖRETMEN OLABLECEKLER

Konuyla ilgili bakanlk aleyhine açlan davada, yürütmenin durdurulmas kararna bakanln itiraz ettii ve Dantay dari Davalar Kurulunun da 9 Ekim 2017 tarihinde itirazn reddine karar verdii ifade edilen açklamaya öyle devam edildi:

Davann esastan görülmesi srasnda Dantay 12. Dairesinin 30/10/2017 tarihli kararyla dava hakknda karar verilmesine yer olmad karar verilmitir. Bakanlmz Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl karar gerekçesi dorultusunda gerekli düzenlemeyi yapacaktr. Böylece ilahiyat fakültesi mezunlarnn din kültürü ve ahlak bilgisi öretmeni olarak atanmasnn önünde herhangi bir engel kalmamtr.

Ana Sayfaya Git