İlave ödeme istiyorlar

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kamu görevlileri için ilave ödeme istedi "(3600 ek gösterge) Ayrım yapılmadan, ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfı da dahil edilerek kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde hayata geçirilmelidir"

Haberler 01.12.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, son aylarda enflasyon, döviz kuru ve fiyatlardaki artlar nedeniyle ekonomik kayba urayan kamu görevlileri için ilave ödeme istediklerini belirtti.

Yalçn, Kamu Personel Danma Kurulunun (KPDK) çevrim içi düzenlenen toplantsnda, 6. Dönem Toplu Sözlemesi ile kamu görevlilerinin maa ve ücretlerinde kayda deer artlarn yapldn söyledi.

Buna karn, 1 Eylül ile 30 Kasm arasnda enflasyon, döviz kuru ve fiyatlardaki beklenmedik artlarn kamu görevlilerinin ekonomik kayplara uramasna neden olduunu vurgulayan Yalçn, öyle konutu:

Yaklak 3 aydr yaanan bu olaanüstü süreç toplu sözlemede elde ettiimiz kazanmlar gölgelememeli, kamu görevlilerinin alm gücünde meydana gelen kayplar tamir edilmelidir. Bu çerçevede, 3 aylk döneme ilikin üç ayr teklifimizi ifade etmek istiyorum, kamu görevlilerinin gelir vergisi oran yüzde 15te sabitlenmeli, gelir vergisi matrahlar yükseltilmeli, kayplarn telafisini salayacak ilave ödeme yaplmal.

- Grev ve siyaset hakk düzenlenmeli

Yalçn, 4688 sayl Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleme Kanununun günün ihtiyaçlarn karlamadn belirterek, Yetkinin deerli olduu, toplu sözlemeden yararlanmak için dayanma aidatnn bulunduu, hakem kurulunun tarafsz olduu, adil ve etkin bir örgütlenme ve toplu pazarlk rejimi oluturulmal. Bunun yannda ebedi taleplerimiz olan grev hakk ve siyaset hakk muhakkak bir düzenlemeye kavuturulmal. Bu çerçevede, 4688 sayl kanunun ihtiyac karlamakta yetersiz kaldn, 20. ylnda bir reform gerektirdiini ifade ediyoruz. dedi.

Sözlemeli personelin kadroya geçirilmesinde vakit kaybedilmemesi gerektiini vurgulayan Yalçn, bu uygulamann kamuda memnuniyet salayacan söyledi.

Yalçn, 3600 ek gösterge hakknn kapsayc olmasn isteyerek, Ayrm yaplmadan, ek göstergesi olmayan yardmc hizmetler snf da dahil edilerek kamu görevlilerinin tamamn kapsayacak ekilde hayata geçirilmelidir. Yetkili konfederasyon Memur-Sen ile yaplacak çalmalar sonucu ortaya çkarlacak düzenleme, farkllklar ortadan kaldracak nitelikte olmal. diye konutu.

- Yl içerisinde gelir kayb yaanmamal

Kamu görevlilerinin vergi mükellefi yönüyle en sadk ve en cömert konumda olduunu dile getiren Yalçn, taleplerini öyle sralad:

Gelir vergisi, kamu görevlileri için maa eksiltici, gerginlik artrc, zam yok edici bir özelliktedir. Kaliteli kamu hizmeti, memnun kamu görevlisi için matrahlarn geçmi yllar da kapsayacak ekilde yeniden deerlendirme oranlarnda yükseltilmesi salanmal ya da sabit gelirliler için oran yüzde 15te sabitlenmeli, kamu görevlileri yln ba ile sonu arasnda gelir kayb yaamamal. Yardmc hizmetler snf ile derece ve kademe snrlamas kaldrlmal. Görevde yükselme ve unvan deiiklii snavlar periyodik olarak yaplmal. Kamuya personel alm sistemindeki sorunlar giderilmeli. Klk-kyafet düzenlemesine ilikin yasaklara son verilmeli. Kamu görevlilerinin yllk izinleri hesaplanrken, resmi tatil olan cumartesi, pazar ile dini ve milli bayram günleri izinden saylmamal, i younluu gerekçe gösterilerek üst üste 2 yl kullandrlamayan izinlerin bir sonraki ylla birletirilmesi salanmal.

Ana Sayfaya Git