İletişim Başkanı Altun: Her CİMER başvurusu bizim mahremimiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER), Türkiye'nin kamu idaresi anlamında son dönemin en önemli reformlarından olduğunu belirterek, "Her bir CİMER başvurusu, bizim namusumuza emanettir, mahremimizdir. CİMER üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerde memnuniyet oranının yüzde 20 arttığını gördük" dedi.

Haberler 24.12.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakan Altun, letiim Bakanlnda düzenlenen CMER Eitim ve Bilgilendirme Toplantsna katld. Burada konuan Altun, devletin en önemli görevinin, milletin yannda olmak ve vatandan sorununu çözmek olduunu belirtti. Altun, CMER vatandan, milletin sorununu çözmenin en somut örneklerinden biridir. En iyi ileyen mekanizmalarndan biridir. Ne yazk ki bu ülkede devlet millet ilikilerinde vatanda aleyhine bir hiyerari söz konusuydu. Bir anlamda devlet ve kamu görevlilerinin karsnda el pençe divan durulmas beklenir, bu çerçevede iliki dizayn edilirdi. Hamdolsun, bu Türkiye geçmite kalmtr, bugün devlet vatandann emrindedir diye konutu.

2021 YILI SONUNDA 6 MLYON BAVURU ALMI OLACAIZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann babakanl döneminde kurulan BMERin daha sonra CMER ile birletirilmesiyle tek çat altnda hizmet salandn kaydeden letiim Bakan Altun, CMERin letiim Bakanl çats altnda faaliyetini sürdürdüünü anlatt. CMERin, vatandan dorudan talebini iletebildii sistem olduuna dikkat çeken Altun, Devletle millet arasnda iletiim köprüsüyüz biz. Bunun kamu yönetime çok olumlu katks olduunu görüyoruz. Hamdolsun, insanlarmzda çok güçlü bir hak arama bilinci ve gerçekten demokratik olgunluk ve kültür seviyesi söz konusu. Bu geliim sayesinde CMERimize olan ilgili de her geçen gün artyor. 2020 ylnda toplamda 5 milyon 900 bin bavuru aldk. 2021 yl sonunda 6 milyon bavuru alm olacaz. Bundan önemlisi bavurularn gereinin yerine getirilmesidir. Bize gelen bavurular en doru ekilde devletin içindeki doru aktöre iletmekle mükellefiz. Bunu yapabilmek son derece kritiktir. CMER, Türkiyenin kamu idaresi anlamnda son dönemin en önemli reformlarndan birisidir. Biz bunu böyle deerlendiriyoruz. nsanlardaki hak arama kültürü gelitikçe kamu görevlilerinde bu yönde bilinç gelitiini görüyoruz. Geleneksel kamu yönetimi anlayna hakim olan, hakkn arayp sorgulamayan pasif vatanda yok artk. Onun yerine hakkn arayan, sorgulayan, beklentileri olan aktif vatanda kategorisi ile kar karyayz dedi.

CMER SADECE KAYET MERC DEL

CMER aracl ile vatandan her türlü görü, öneri, istek, ikayet, bilgi edinme bavurularn kolayca yapabildiini söyleyen Altun, unlar kaydetti:

CMER sadece ikayet merci deil; bu anlamda CMERe yeni fonksiyonlar kazandrma noktasnda çalyoruz. CMERe teekkür bölümü ekledik. Kamu kurumlarmzn ortaya koyduu performans, baarl projeleri vatandalarmzn takdir etmesi, onlarn motivasyonu açsndan önemlidir. Bu sayede 75 bin teekkür aldk. Vatandalarmz devlet büyüklerimize, kamu çalanlarna ve sizlere teekkür ettiler. Bunun da önemli olduunu düünüyoruz. Teekkür bir ikramdr. Vatandamzn bu ikramn CMER vastasyla yapabildiini gördük. Bu uygulama ile birlikte yeil kalknma, sosyal medya konusu ile ilgili konulardan dorudan süreçleri deerlendirmek istedik. Yeil Kalknma Devrimi, Cumhurbakanmzn ilan ettii ekliyle yeni dönemde dünyaya, çevreye önemli bir katk manifestosudur. Sosyal medya kullanm konusunda ürettiimiz metinlerin hem benimsenmesini hem gelitirilmesini amaç edindik.

HER CMER BAVURUSU BZM NAMUSUMUZA EMANET

Bavurularn mahremiyeti konusuna deinen Altun, Her bir CMER bavurusu bizim namusumuza emanettir, mahremimizdir. Bu mahremi korumak hepimizin görevidir. Hukuki süreçler hariç, ilgisiz kiilerle paylamamalyz. Hepiniz bu temel kaideyi uyguluyorsunuz, bunu size bir kez daha hatrlanmak istedim. Bavuru olumlu olumsuz neticelensin, önemli olann bavuru sahibinin bilgilendirilmesi mümkün olduunca açk doyurucu ekilde dönülmesi önem arz ediyor. Dilekçe hakknn etkin kullanm için bu hizmet ann hazrlanm olmas dünyada ei benzeri olmayan bir uygulamadr. Avrupa ve Bat ülkeleri bata olmak üzere bunun bir örnei yoktur. Bu imkan ve güç sayesinde, son dönemde CMER üzerinden gerçekletirilen faaliyetlerde memnuniyet orannn yüzde 20 arttn gördük. Daha da artacak, vatandamzn memnuniyetinin günden güne art bir süreci yaayacaz dedi.

ÜLKEMZ GDEREK BÜYÜYEN ÜLKEDR

letiim Bakan Altun, Türkiyenin büyük ve güçlü istikrar ülkesi olduunu belirterek, Sayn Cumhurbakanmzn her daim vurgulad nsan yaat ki devlet yaasn anlayn benimsemek, hayatmza uygulamak durumundayz. Ülkemiz giderek büyüyen bir ülkedir. Bu kaos ortamnda, bu uluslararas belirsizlikler ortamnda ülkemiz bir istikrar adasdr. Sadece bir istikrar adas da deildir. Ülkemiz istikrarlatrc bir güçtür. Bölgesinde sadece oyun bozan deil oyun kuran bir güçtür. Bu güçlü ve büyük ülkede bizler çok önemli bir fonksiyonu icra ediyoruz. Sizler de dorudan bu fonksiyonu hayata geçirirken nsan yaat ki devlet yaasn iarn en somut ekilde uygulayacaksnz. Bundan hiç üphem yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git