Ilısu Barajı'nda Su tutma testi

DSİ Genel Müdürlüğünden Ilısu Barajı'nda su tutma testlerinin başladığı bildirilerek, bu kapsamda baraj rezervuarında can ve mal kayıplarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Haberler 09.08.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Barajnda su tutma testlerinin balad belirtilerek, bu kapsamda baraj rezervuarnda can ve mal kayplarna kar vatandalarn dikkatli olmas istendi.

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Ilsu Baraj inaatnda çalmalarn devam ettii ifade edildi.

naat çalmalarna 2010da balanan Ilsu Projesi kapsamnda, tarihi, kültürel varlklarn korunup gelecek nesillere aktarlarak, yeniden yerleim ve çevre konularnda dünyaya örnek olacak nitelikte çalmalarn yapld belirtilen açklamada, barajn bütünleyici parçalar ve rezervuarnn su tutma kabiliyetlerinin testlerine baland vurguland.

SU TUTULMAYA BALANDI

Baraj ve rezervuar içinde can ve mal emniyeti açsndan dikkatli olunmas ve gerekli tedbirlerin alnmasnn önemli olduuna iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Ilsu Baraj, ön yüzü beton kaplamal kaya dolgu barajlar kategorisinde, gövde hacmi ve kret uzunluu bakmndan ülkemizde Atatürk Barajndan sonraki ikinci büyük baraj konumunda bulunuyor. Bin 200 megavat kurulu güç ile 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip Ilsu Baraj ve HESin, ülke ekonomisine yllk 412 milyon dolar katkda bulunmas öngörülmektedir.

Ana Sayfaya Git