Ilısu’da tarihi gün

Yapımı tamamlanan Ilısu Barajı'nda TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla ilk türbin test amaçlı döndürüldü. Enerji üretiminde ilk test başarıyla sonuçlandı. DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, "Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarından sonra ülkemizin dördüncü büyük barajıdır. Baraj gölü 115 metre yüksekliğe ulaşmıştır. Türbinlerin kuru testleri tamamlanmış olup birinci üniteden başlamak üzere ıslak testlere başlanılmıştır. TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 23 Nisan 2020 tarihinde Ilısu Barajı ve HES Projesinde 204 MW kapasiteli 6 türbinden birincisini devreye alma testlerinin en önemli kilometre taşı olarak ilk döndürülmesi (first run) yapılmıştır." dedi.

Haberler 24.04.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Projesinin son büyük projesi olan Ilsu Baraj ve Hidroelektrik Santrali Projesinde enerji üretiminde ilk test baaryla sonuçland.

Dicle Nehri üzerindeki, Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak illerini kapsayan Türkiyenin 4üncü büyük baraj Ilsu Baraj ve Hidroelektrik Santrali Projesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram gününde önemli gelime yaand. Devlet Su leri 16nc Bölge Müdürü Ali Naci Kösal, 23 Nisan günü, Ilsu Baraj ve HES Projesinde 204 megawatt kapasiteli 6 türbinden birincisinde enerji üretim testinin baaryla sonuçlandn söyledi.

TÜRKYENN 4ÜNCÜ BÜYÜK BARAJI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda Ilsu Barajnda enerji tünelleri dönmeye balamasnn anlaml olduunu anlatan Kösal, Ülkemizin refah ve sürdürülebilir kalknmann temini açsndan hayati bir proje olup bölge huzurunu tesis edecek, enerji problemine ciddi katk sunacaktr. Bata Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak illeri olmak üzere Güneydou Anadolu Bölgesinin tamamnn kalknmasna katk salayacak olan Ilsu Baraj, 1200 megawatt kurulu gücü ve ylda üretecei yaklak 4 milyar 120 milyon kwh enerji ile kurulu güç bakmndan Atatürk, Karakaya ve Keban Barajlarndan sonra ülkemizin dördüncü büyük barajdr. TBMMnin kuruluu ile Türk halknn egemenliini tüm dünyaya ilan etmesinin 100üncü yl dönümü olan 23 Nisan 2020 tarihinde Ilsu Baraj ve HES Projesinde 204 megawatt kapasiteli 6 türbinden birincisinin devreye alma testlerinin en önemli kilometre ta olarak ilk döndürülmesi baaryla yaplmtr dedi.

Ana Sayfaya Git