İlk hac kafilesi yola çıktı

Türkiye geneli kutsal topraklara gidecek olan 80 bin hacı adayının özel acentelere bağlı ilk kafilesi yola çıktı.

Haberler 05.07.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac farizasn yerine getirmek üzere 2019 yl için yaklak 80 bin hac adaynn gidecei kutsal topraklara doru ilk kafile yola çkt.

Özel turizm acentelikleri aracl ile Diyarbakr Havaalanndan kutsal topraklara doru hac farizasn yerine getirmek üzere ilk kafile yola çkt.

9 yldr bugünü beklediini söyleyen hac adaylarndan Mehmet Sar, Allahu Teala bugünleri bize nasip ettii için binlerce ükürler olsun. 9 yldr bu günü bekliyordum. Bu gece inallah Medineye, Resulullahn misafiri olacaz. Oradan da Mekkeye gideceiz. Rabbim kabul etsin, kolaylatrsn, tüm Müslümanlara nasip etsin ve günahlarn balasn. temennilerinde bulundu.

8 yldr hacca bavuran ve bu yl gidecek olan Oktay Irmak, Hac farizamz yerine getirmek için kutsal topraklara, Peygamberimizi ziyarete gidiyoruz. Güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin. nallah bu hac mevsimi Müslümanlarn birliine, beraberliine, slam ümmetinin uyanna, küfrün tuzak ve hilelerinin boa çkmasna vesile olur. Bilindii gibi slam ümmeti bölük-pörçük haldedir. Haccn amaçlarndan biri de çeitli ülkelerden gelen Müslümanlarn bir arada bulunmas, dertleri ile dertlemeleri, sorunlarnn halledilmesidir. Allah-u Tealann misafiri olarak gidiyoruz, inallah misafirliimiz kabul olunur. dedi.

Hac adaylarndan Nizam Karadeniz ise, Sevinçli bir durumdur. Allah herkese nasip ettii gibi bizlere de nasip etti. slamn artlarn biri de hacca gitmektir. Bizler de bu vazifeyi yerine getiriyoruz. 10 senedir hacca bavurmuum, bu sene nasip oldu. Oras Peygamberimizin doduu, slamn uyannn olduu yerdir. ifadelerini kulland.

anlurfadan gelen mam Bazik duygulandn belirterek, Allahn üzerimize farz kld bir görevi yerine getirmeye gidiyoruz. Gideceimiz yer Allahn evidir. Ondan daha rahat, huzurlu yer olamaz. Tüm insanlarn yekvücut olduu bir yere gidiyoruz. Ne mutlu bizlere ki o yerde güzel bir gün yaayacaz. eklinde konutu.

12 senedir bugünü sabrla bekliyordum

slam ümmetinin durumuna dikkat çeken Bazik, Bu gidiimizde can gönülden isteimiz, duam slam ümmetinin birliine, beraberliine vesile olmasdr. çünkü slam ümmeti bölünmü, küfür ülkeleri tarafndan parçalanm. Onun için üzülüyor, strap çekiyoruz. Allah-u Teala birlik ve beraberliimizi salasn inallah. Allahn evine, Resulullahn yaam olduu yere gidiyoruz. Orada onun hayatn, gezdii yerleri kar kar gezmeye gidiyoruz. Daha çok söyleyebileceimiz eyler var, duygulanyorum, istekli ve hevesliyim. Allahn evini ziyaret ederken Hazreti brahim, smail, Hacer annemizin gezdii ve yaam olduu durumlar göreceiz inallah. 2007 ylnda müracaat ettim, 12 senedir bugünü sabrla bekliyordum, Allah nasip etti. diye belirtti.

Arafatta Müslümanlarn hali için dua edeceim

Arafat danda slam ümmeti için dua edeceini aktaran brahim Yazbilmez, 10 yl önce kayt yaptk, bugüne nasip oldu. çimizde buruk bir heyecan var. u an slam corafyasnn her yerinde oluk oluk kan akyor. Arafat, tüm Müslümanlarn topland bir alandr. Orada elimizi Allaha açp bu akan kann durmas için dua edeceiz. Hac, imkan dorultusunda slamn artlarndandr. mkan olmayanlarda bundan emin olsunlar ki, onlar bizim kalbimizdedir. çünkü biz dua ederken ümmeti Muhammede dua edeceiz. Rabbim onlara da nasip etsin. dileinde bulundu.

nzar Hac-Umre Organizasyonu Diyarbakr Koordinatörlerinden Bedri Dülge, acente olarak hizmet kaliteleri, hac ziyareti, hac adaylarnn yapmas gerekenler ve bu ylki hac ücretleri hakknda bilgi verdi.

Bizim farkmz hizmetimizdir

Dülge, acente olarak hac hizmetine bak açlarn belirterek, Herkesin kendine göre öncelikli baz durumlar vardr ama bizim farkmz hizmetimizdir. Rehberlik hizmetlerinde çok iyi iler yapyoruz. Bizimle hac ve umre organizasyonlarna katlanlar var. Bu anlatlamaz, ancak yaanlr. Haclar Allahn misafirleridir. Bizler de Allahn misafirlerine en iyi ve layk bir ekilde onlara hizmet etmeyi kendimize düstur edindik. dedi.

Acente olarak hac programlarn açklayan Dülge, Diyarbakr ve stanbul olmak üzere iki ayr kafile eklinde gidiyoruz. Bata Medineye gidiyor ve kaldmz süre içerisinde ilk olarak Peygamberimizi selamlamak olacak. Medine ziyaretleri kapsamnda, Uhud da ve ehitleri, Mescid-i Kbleteyn, Kuba Mescidi, Cennet-ül Baki, Hendek Savann yapld yer ve çevre ziyaretleri. Yaklak 4-5 günlük süre içerisinde bu ziyaretlerimizi program dahilinde gerçekletiriyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede acentelere olan teveccühü aktaran Dülge, Türkiye geneli 80 bin tane hac adayndan yüzde 60n diyanet kendisi, geri kalan yüzde 40n ise muhtelif acenteler ve bunlar arasnda nzar Turizm aracl ile 200ün üzerinde hacmz gidiyor. eklinde konutu.

Hac adaylarna tavsiyede bulunan Dülge unlar söyledi:

Diyanet haclarnn profili genelde ya ortalamalar yüksek olan kimselerdir. Tavsiyemiz, kendilerini yormadan, en güzel istifade edilecek ekilde, tamamyla boluk brakmadan, program dahilinde hareket etsinler. Hac meakkattir, zorluk ve skntlar vardr. Sabretmek lazm.

Dülge, Hayatnzda bir sefer dahi olsa oraya gidip o mübarek yerleri ziyaret edin. Hac, bütün Müslümanlara farzdr. nsanlar yalarnn ilerlemesini beklemeden bu farizay yapsnlar, oradaki manevi ortamdan istifade etsinler. tavsiyelerinde bulundu.

Haclarn hac ücretini diyanet ileri bakanl tarafndan belirlendiini söyleyen Dülge, Daha önce kayt yaptranlar ücretlerini acentelere öderken bu sene ücretlerini diyanete ödüyor ve diyanet acentelere ilgili miktarlar aktaryor. Bu ekilde acenteler de kendi organizasyonunu yapyor. Hac ücretleri çok fazladr. 2019 yl için 15 bin 480 sar, dolar olarak 4 bin 130, lira olarak 23-24 bin civar para isteniyor. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git