İlk hapis cezası verildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin düşmesiyle ilgili 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda FETÖ'den hükümlü olan Özmen'e verilen bu karar, 12 yıldır süren Yazıcıoğlu davalarında verilen ilk hapis kararı oldu.

Haberler 26.01.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 Mart 2009da Kahramanmaran Göksun ilçesinde düen ve içerisinde bulunan BBP Genel Bakan Muhsin Yazcolu, Erhan Üstünda, Yüksel Yanc, Murat çetinkaya, smail Güne ve helikopter pilotu Mustafa Kaya stektepenin hayatn kaybetmesiyle ilgili görevi kötüye kullanmak suçundan yarglanan Dursun Özmen son kez hkim karsna çkt.

Kahramanmara 1inci Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya Muhsin Yazcolunun ei Gülefer Yazcolu, olu Furkan Yazcolu, aabeyi Yusuf Yazcolu, ablas Mavu Ocak ile avukatlar ve partililer katld. Özmen ise mahkeme salonuna FETÖden hükümlü olduu cezaevinden SEGBS sistemiyle baland.

SUçLAMALARI KABUL ETMEYP BERAAT STED

Son sözleri sorulan Özmen, günah keçisi yapldn, suçsuz olduunu ve duruma sonunda beraat edeceine inandn söyledi. Masum olduuna vicdanen inandn ifade eden Özmen, helikopterin dümesinin ardndan helikopter ve içerisindeki kiilerle ilgili bilgilerin yer ald 1 Nolu bilgi notunu hazrlatp ube müdürü smail Dumann talimatyla stihbarat Daire Bakanlna ve çevre illere gönderdiini belirtti. Bu notun ardndan Kayseri Valisi Mevlüt Bilicinin açklama yaptn ancak valinin açklamalaryla kendisinin gönderdii bilgi notunun çok farkl olduunu söyledi. Vali Mevlüt Bilicinin açklamas esnasnda gönderdii bilgi notundan baka bilgi notu göndermediini kaydeden Özmen, ilk bilgi notunda da Yazcolunun sa olduu gibi yanltc bilgilerin bulunmadn öne sürdü. Kendisi tarafndan hazrlatld öne sürülen aslsz bilgi notuyla ilgili dinlenen tanklarn da yalan söylediini belirten Dursun Özmen, suçlamalar kabul etmeyip beraatini istedi.

Dursun Özmenin avukat da dosyada Özmene atl suçla ilgili somut delil olmadn belirtip beraatine karar verilmesini talep etti.

Duruma sonunda hkim, Dursun Özmeni görevi kötüye kullanma suçundan 2 yl hapis cezasna çarptrd. Cezada indirim yapmayan hakim, hükmün açklanmasn da geri brakmayp cezay ertelemedi. Bu ceza 12 yldr devam eden Yazcolu davalarnda verilen ilk hapis cezas oldu.

Ana Sayfaya Git