İlk katliamları özgürlük adınaydı

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için panel düzenlendi. Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Yönetim, 6-7 Ekim olaylarında PKK'nın yandaşlarının yanı sıra birçok devletin istihbaratının da bulunduğunu iddia ederek, İslam'ın kutsiyetlerine saldırıların gerçekleştirildiğini dile getirdi. Kenan Çelik’in yaptığı programda bölgede Müslümanların tarihte az rastlanan şekilde katledildiği dile getirilerek bölge Müslümanlarının o süreçte sistemli bir şekilde yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.

Haberler 09.10.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap bahanesiyle yaplan izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadalar, düzenlenen panelde anld.

6-7 EKM EHTLERN ANMA PANEL

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi Yönetim Kurulu üyesi Üzeyir Yuva, Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen 6-7 Ekim ehitleri Yasin Börü ve Arkadalarn Anma Panelinde yapt konumada, Ekim 2014 öncesinde HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve baz yöneticilerin gittikleri ABDde Yahudi ve Hristiyan lobileriyle görümeler yaptn, Türkiyeye dönüte Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle halk sokaa çardklarn söyledi.

6-7 Ekim olaylarnda PKKnn yandalarnn yan sra birçok devletin istihbaratnn da bulunduunu ifade eden Yuva, bu olaylar srasnda sokaklarn talan edildiini ve slamn kutsiyetlerine saldrlarn gerçekletirildiini dile getirdi.

SLAMA KARI AçILAN SAVA

Yuva, unlar kaydetti:

Camileri, Kuran kurslarn, slami dernek ve vakflar ve içerisindeki Kuran- Kerimleri yakmlardr. Adete bir haçl zihniyeti olmu ve Kobani bahanesinden ziyade slama sava açm duruma gelmi ve bir hal almt. Bunun neticesinde fakirlere kurban eti datan Yasin Börü ve arkadalar bu zalimlerin saldrlarna maruz kalm ve hunharca ehit edilmilerdir. Asl katillere, azmettiricilere yönelik henüz bir adm atlmamtr, bu suç deil ise peki suç nedir? 50ye yakn insann ölümüne sebep olmakla yarglanmayacaklar da daha ne yapp da yarglanacaklar?

Yaplan konumann ardndan Kenan çelik moderatörlüünde, aralarnda ehidler Kervan Platformu Bakan Ömer çelik, nsan Haklar Cemiyeti Genel Bakan Mehmet Karada ve HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulunun da bulunduu panalistler sunum yapt.

Moderatörlüünü Kenan çelikin yapt programda bölgede Müslümanlarn tarihte az rastlanan ekilde katledildii dile getirilerek bölge Müslümanlarnn o süreçte sistemli bir ekilde yok edilmeye çalldna dikkat çekildi.

LK KATLAMI ÖZGÜRLÜK ADINAYDI

Panelde konuan ehitler Kervan Platformu Bakan Ömer çelik, PKKye iaret ederek Örgüt ilk katliam 80lerde özgürletirme ad altnda Siirt, Hakkari ve emdinlide Kürtleri öldürmekle ismini duyurdu. Yllarca Kürt gençlerini Marksist-Leninst bir Kürdistan ile dalara çkardlar ve öldürdüler. Sovyetler birliinin dalmasyla komünizm artk dünyada taban bulamad. Sonra bunlarn imdadna Kemalizm yetiti ve Dou Perinçek ve Yalçn Küçük gibi Ergenekonun derin insanlarnn bunlarla bulumas neticesinde tpk Kemalizm gibi yeni bir sayfa açtlar. kisiniz zihin dünyasnda ayn ey vard: slama dümanlk. dedi.

MÜSLÜMANLARA MHA HAREKET

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, 2011 ylnda sonra, Seküler, sol ve slam kart medya Marksist düünceye sahip bebek katili olarak anlan örgütünü Kürt siyasi olarak anmaya balad. Bunu topluma da kabul ettirdiler. Biz buna itiraz ettik. Bu konuda slami medya ve hükümet snfta kald. PKKnin ve HDPnin üst akm tarafndan topluma empoze edilmesi ile bu barbarca cinayetleri ileyenler demokrasi havarisi kesildi. Bar havarisi oldular. Onlar özgürlük dedikçe, demokrasi dedikçe daha fazla kan döküldüünü biliyorduk ve dile getirdik. Gün geldi, el Kaideci, gün geldi idçi, gün gelci devletçi dediler. Toplumun kabul etmedii kimse bizi onlarla göstermeye çaltlar. Oysaki biz biziz. Biz bugün savunduumuz dün da savunduk. Yarn da savunacaz. diye konutu.

Tanrkulu konumasnn devamnda, 6-8 Ekim olaylar bölge Müslümanlarna yönelik gerçekleen imha hareketiydi. Sakalllara, alvarllara, baörtülere, derneklere, kuran kurslarna, Müslümanlara yönelik gerçekleen bir soykrm giriimiydi ancak Allah onlarn planlarn bozdu. Yasin Börünün kanlarnda bouldular, sesleri kesildiler. Sadece onlar deil, mülki amirler de. Yöneticiler ve mülki amirlerden hesap sorulmad. Bu ülkede 80 milyon vatanda birinci snf vatanda olmad müddetçe bu ülke istikrar salayamayacak. Trabzon da ehit edilen çocuun ismi 3 gün sonra okuluna verildi peki ama Yasin Börünün ismi neden okuluna verilmedi. Bu çifte standart nedendir. Biz halen 3ncü snf vatandaz. ifadelerini kulland.

Panele HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz, 6-7 Ekimde PKK yandalarnn saldrlarnda hayatn kaybedenlerin yaknlar, baz sivil toplum kuruluu temsilcileri de katld.

Ana Sayfaya Git