İlk şehidimizi hiç unutmadık

Siirt’in Eruh ilçesinde vatandaşlar, PKK’nın saldırılarında verilen ilk şehit olan Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın’ı gönüllerinde yaşatıyor

Haberler 16.08.2021 - 05:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn 15 Austos 1984 tarihinde saat 21.30da Siirtin Eruh ve Hakkarinin emdinli ilçelerinde e zamanl düzenledii silahl saldrlarn üzerinden 37 yl geçti. Eruh lçe Jandarma Komutanlnda görevli, 4 kardein en büyüü Erzincanl Jandarma Onba Süleyman Aydn, haber merkezinde hain saldry ilgili birimlere iletmek üzere telsizin bana geçtii srada, teröristlerce ehit edilen ilk isim oldu. Eruh halk, ilçenin merkezinde adna saat kulesi yaplan ve en büyük caddesine ismi verilen Süleyman Aydn rahmet ve minnetle anyor.

HER DUAMDA O VAR

lçede yaayan ve saldrya 44 yanda tanklk eden emekli memur Abdullah Kurt, yakndan tand Aydnn acsn ilk günkü gibi yaadn söyledi. O süreçte maliye tahsildarl yaptn dile getiren Kurt, Özlüpelit köyünde tahsilattayken saldr gerçeklemiti. Sabah geldiimde Süleyman Aydnn ehit dütüünü örendim. O dönemde emniyet kurulmad için iimiz devaml karakola düüyordu. Yanna gider, adresleri ondan alrdm. Süleyman çok temiz bir insand dedi. Aydnn görevi banda ilk atta ehit dütüünü örendiini belirten Kurt, Muhtarlm döneminde anne ve babas buraya geldi. Onlar misafir ettik, saldryla ilgili bilgi aldlar.

Onun ad u anda saat kulesinde ve caddede yer alyor. Gerçekten çok güzel bir insand. Konumas, mertliiyle örnek biriydi. Ziyaretine gittiimde çay içirmeden karakoldan asla göndermezdi. Allah rahmet eylesin. Her hatim okuduumda onu da dahil ediyorum dedi. Saldrya 29 yanda tanklk eden Fahrettin Erdoan da teröre verilen ilk ehit Aydn her zaman rahmet ve minnetle yd ettiklerini söyledi. Yazc olduu için civar köylerin de Aydn yakndan tandn dile getiren Erdoan, Süleyman Aydn unutulacak bir onba deildir. Eruh halk, onu bu ilçenin bir evlad olarak hiçbir zaman unutmayacak ifadelerini kulland.

ACISI TAZELN KORUYOR

LK silahl saldrsn 15 Austos 1984te gerçekletiren bölücü terör örgütü PKK, 37 yldr yurt içinde ve dnda kan döküyor. Terör örgütünün gerçekletirdii hain saldrlarda 15 bini akn kii yaamn yitirdi, binlerce kii yaraland. Aralarnda bebek, çocuk ve kadnlarn da bulunduu birçok masumu katleden terör örgütü PKK, geride gözü yal anneler, acl eler ve yetim çocuklar brakt. Terör örgütü PKKnn ilk saldrsnn acs emdinli halknn yüreindeki tazeliini koruyor.

emdinli Belediye Bakan Tahir Sakl: Terör örgütü asker, sivil demeden insanlar katletti. Birçok çocuu yetim, birçok kadn dul, birçok aileyi çocuksuz brakt. Buralarda adeta insanlara kan kusturdu, haraca balad.

Dou Anadolu Bölgesi Gaziler ve ehit Aileleri Federasyonu Genel Bakan Abdurrahman Er: ükürler olsun ki hükümetimizin kararl duruu ile terör örgütü son yllarda yaplan büyük operasyonlarla bölgeden adeta koparlm ve yaam alanlar yok edilmitir. Kentimiz u an ülkemizin en huzurlu ve yatrm yaplacak en cazibeli il haline gelmitir. Vatandalardan Mahmut Tekin: Bu yl, yllarca gidemediimiz Migesav Yaylasna çktk. Yeniden domu gibi olduk. Yan bamzdaki Suriyeyi görüyoruz, onun için memleketimizin kymetini bilelim.

50 BN CANA MAL OLDU

TERÖR örgütü PKKnn 15 Austos 1984 tarihinde kanl saldrlara balamasnn iaret fieini ateledii Eruh-emdinli basknlarnn yldönümünde hainlerin geçen 37 ylda 50 bin cana mal olduklar bildirildi. Bu süre zarfnda teröre 1.5 trilyon dolar harcanrken, ülkenin birlik ve bütünlüünü bozmaya çalan hainlerle yürütülen amansz ve kararl mücadelede terör örgütü yllar sonra ar sol örgütler gibi marjinalleti. lk kez Türkiye topraklar içindeki terörist says 260a dütü.

Ana Sayfaya Git