İmamoğlu'ndan ulaşım yorumu: Tam bir ömür törpüsü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da ulaşım maalesef hepimiz için çok zorlu bir kişilik sınavı, tam bir ömür törpüsü durumunda" dedi.

Haberler 18.12.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BB, stanbul Kongre Merkezinde stanbul Ulamn Konuuyor balkl, Sürdürülebilir Ulam Kongresi düzenledi. 2 gün sürecek kongrede ilk konumay, ulamdan sorumlu BB Genel Sekreter Yardmcs Orhan Demir yapt. Demirin ardndan BB Bakan Ekrem mamolu, kongrenin açl konumasn gerçekletirdi.

TAM BR ÖMÜR TÖRPÜSÜ

mamolu, stanbulun en önemli problemlerinden biri olan ulam sorununu tartmak ve ortak aklla çözüm yollar bulmak amacyla bir araya geldiklerini belirtti. stanbulda ulam maalesef hepimiz için çok zorlu bir kiilik snav, tam bir ömür törpüsü durumunda diyen mamolu, stanbulun ulam sorunlar bir günde ortaya çkmad. Yllar içinde birikti, birikti ve bugün artk kritik bir eie dayand. Öyle ki, stanbullular, bazen ulam sorununun çözülebileceine olan inançlarn kaybettiklerini sklkla dile getiriyorlar. Bunu tersine çevirmek ve stanbulun ulam sorununun çözülebilir olduuna herkesi inandrmak mecburiyetindeyiz eklinde konutu.

GÜNLÜK YOLCULUK SAYISI 31 MLYON 700 BN

Ulamla ilgili verileri paylaan mamolu, öyle konutu:BBnin sorumlu olduu 5 bin 343 kilometrekarelik bir alanda 165e 45 kilometrelik alanda günlük yolculuk says, 2018 yl itibariyle 31 milyon 700 bindir. 2023 ylnda günlük yolculuk saysnn daha da artarak, 36 milyon 800 bine ulamas bekleniyor. stanbulun bir yakasndan ötekine toplam geçi yolculuu says, 2000 ylnda 962 bindi. 2018 yl itibariyle bu say 2 milyon 150 bin geçie ulat. 2023 ylnda ise toplam yaka geçi yolculuu saysnn 3 milyon 900 bini bulaca ön görülüyor. BBnin sorumluluk alan içerisinde 36 bin kilometrelik yol a bulunuyor ve bu yollarda her gün ortalama 306 yeni araç trafie katlyor. Bütün bu veriler de gösteriyor ki; stanbulda ulamn, yolculuk says gibi, araç says gibi belli bal parametreleri sürekli ve hzl bir biçimde büyüyor. Bu nedenle, ulamda çözümlerin mutlaka salam bir gelecek perspektifi içermesi ve sürdürülebilir olmas arttr.

mamolu, öyle devam etti:stanbulda herkesin bilgi almak hakk var. 4-5 yandaki çocua bile, kzlarmza, oullarmza bile hepimiz eve gittiinde hesap veriyoruz. Dolaysyla böyle bir dönemde böyle bir çada tartabilmeliyiz. Örnein Atatürk Havaliman kapatlmal m, açk m olmal? Ekonomik verileri ne? Bir bilim insan arkadamz bu konuda bize bilgi aktaracak. Biz, bütün bu konular bütün deerlerimizi tartmaya açmay kendimize vazife biliyoruz.

Ana Sayfaya Git