İmralı Heyeti ile Barzani görüşmesi

DEM Parti İmralı heyeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) düzenledikleri resmi ziyaret çerçevesinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

Haberler 16.02.2025 - 12:16 Son Güncelleme : 16.02.2025 - 15:16

DEM Parti İmralı Heyeti, IKBY temaslarına başladı. Heyet, Erbilin kuzeyindeki Selahaddin bölgesinde KDP Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Görüşmede heyet Mesut Barzaniye bilgi verirken, Barzaninin de sürece destek verdiği, sürecin başarılı olması için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.
DEM Partiden açıklama geldi
DEM Partiden görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu üyemiz Berdan Öztürk, milletvekillerimiz Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan heyet Mesut Barzani ile görüştü. Barzaninin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Pirman ilçesinde bulunan ofisinde gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü denildi. Açıklamada, görüşmenin DEM Parti İmralı Heyetinin Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası başlattığı ziyaretler kapsamında gerçekleştiği, görüşmede İmralı Heyetinin Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin bilgilendirmede bulunduğu, Barzaninin de sürece ilişkin görüş, öneri ve düşüncelerinin alındığı ifade edildi.

Ana Sayfaya Git