İnce, 4 Rylül'de Sivas'ta yürüyor

CHP Yalova eski Milletvekili ve 24 Haziran 2018'deki seçimlerde partinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, "Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır. Başlattığımız hareketin adı, 'Bin Günde Memleket Hareketi'dir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız" dedi.

Haberler 14.08.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPden ayrlarak, parti kuraca iddialaryla gündemde olan Muharrem nce, Ankarada bir otelde basn toplants düzenledi. imdiye kadar herkesin konutuunu söyleyen nce, bugün kendisinin konuacan söyledi. imdi Muharrem nce konuacak diyen nce, Devlette kurum ve kurallar çökmütür. Bu politikalar sonucu zengin topraklarn yoksul çocuklar haline geldik. Türkiyeyi bu noktaya lider partileri getirmitir. Hem lider hem muhalefet sorunu vardr dedi.

KILIçDAROLUNA ELETR

Muharrem nce, Türkiyede sadece iktidar deil ana muhalefet sorunu olduunu da belirterek, partisinin eski geleneklerinden syrldn savundu. Türkiyenin kötü gidiinden CHPnin de sorumlu olduunu vurgulayan nce, yakn zamanda yaplan 37nci Olaan Büyük Kongreyi hatrlatt. Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren nce, Kurultaylarmzda 5 dakika konuabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Bakan, bir konumacy dahi dinlememitir. Kadn Kollar Kurultayna katlmamtr. AKP çökecek ama Türkiyenin üzerine çökecek. AKP çökerken, CHP kurtarc deil seyirci rolü üstleniyor. Türkiyenin sorunlarn ne tek adam iktidar ne tek adam muhalefeti çözebilir diye konutu.

BN GÜNDE MEMLEKET HAREKET

Türkiyenin seçeneksiz olmadn söyleyen nce, Bizim balattmz hareket muhalefet hareketi deildir. Amacmz bir çk yolu göstermektir. Türkiyenin barmaya, üretmeye ve adil bölümeye ihtiyac vardr. Balattmz hareketin ad Bin Günde Memleket Hareketidir. Alannda uzman, kafa yoran kiilerden olumaktr. Hareketimizle zafere hazrlanyoruz. Milletimizin isteklerini, vizyonumuzla birlikte hareket edeceiz. Cumhurbakanl seçimlerinde millet nasl bizi finanse ettiyse yine edecektir. 4 Eylülde Sivasta olacaz. Memleket hareketini balatacaz. Bin Günde Memleket Hareketinn yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktr. Nerede olursak olalm, gönlümüz her zaman Atatürktedir. Bu hareket akl ve bilimi esas alacaktr. Yolumuz zordur, kenetlenerek bu zorluu aacaz dedi.

MORALM BOZMAK çN ELLERNDEN NE GELYORSA YAPIYORLAR

Muharrem nce, konumasnn ortasnda, gazetecilerden soru almayacan ve sorulacak sorular tahmin ettiini belirterek, cumhurbakanl seçim gecesi ve sonrasnda yaanan tartmalar deerlendirdi. Partisine ve Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerde bulunan nce, cumhurbakanl seçimini kazanmamas için ellerinden gelen her eyi yaptklar suçlamasn dile getirdi. Seçim çalmalarna morali bozuk girdiini, seçim kampanyalarnda kendisinden çok Klçdarolunun reklamnn yapldn belirten nce, öyle konutu:

2 yldr uykusuz geceler geçirdim. Seçim gecesi neredeydim? Bitmedi bu, anlatay Zonguldaka mitinge gidiyorum. Bartn milletvekilimizi görevlendirdim. Örendim ki yeni listeye konmam, tek gerekçe nceye yakn olmas. Ben hangi moralle miting yapacam? TVlerde bir Kemal beyin reklam bir benim reklamm. Klçdarolunun reklamn neden veriyorsunuz? Aday deil ki talimat veriyorlar, reklamlarm kesiyorlar. Bu psikoloji altnda bana miting yaptryorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapyorlar. Bilboardlara afilerimizi az asyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar, reklam yapmyorlar. Seçim gecesine geldik. Bana bilgi verin diyorum, bilgi vermiyorlar. Bilgi yok, nasl çkacam milletin karsna? Sabah oldu, Tutanaklar aldnz m? dedim, Aldk dediler. Teekkür edelim dedik. YSKya yaz yazdm, CHP kaç sandkta gözlemci vermemi? 13 bin sandkta gözlemci yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokaa brakmlar. Erdoan kaç oy az alsa ikinci tura kalacaktr, 1 milyon 300 bin oy. Gece yars çkt bizim genel bakan yardmclar, Seçim ikinci tura kald dediler. Nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokaa brakmlar, benden yalan söyleyip milletin karsna çkmam istiyorlar. Bana Neredeydin? diyenlerden özür diliyorum ama unutmayn ki bana veri vermediler. Krizi kötü yönetmi olabilirim. Seçim geçti. 60 gün sonra seçim deerlendirme toplants yapyorlar, beni çarmyorlar. Parti seçimi tartyor, beni davet etmiyorlar.

nce, Saraya giden CHPli iddialarna ilikin de Bir CHPli saraya gitmi. ki gazeteciye dava açtm, genel merkez açamad. Genel bakan yardmclarndan biri mi gitti? Dava açamyorlar çünkü o haberi yazan gazetecilerden korkuyorlar. Niye dava açmadlar dedi.

CHPNN KTDARA YÜRÜDÜÜ HAYALDR

Kendisini partiyi bölmekle suçladklarn belirten nce, Beni partiyi bölmekle suçluyorlar. Diyorlar ki CHP iktidara yürürken, Muharrem nce niye böyle yapt?. CHPnin iktidar olmas demek, CHP genel bakannn cumhurbakan olmasdr. Bizim genel bakann öyle bir iddias yok ki. Öyle bir iddias yoksa CHPnin iktidara yürüdüü hayaldir. CHP iktidara yürüyormu da ben engel oluyormuum. CHP yerel seçimlerde baarsz myd? Hayr, baarlydk. stanbulu, Ankaray, Adanay, Hatay bize Kürt vatandalarmz kazandrd, HDPliler kazandrd. Seçimden sonra CHP, Kürt vatandalarmza yürekten bir teekkür edemedi. Ben yüreimi açarak teekkür ediyorum. Bu baary küçümsemiyorum, adaylarmz iyi bir kampanya yapt. Kürtleri yok sayamazsnz. Partiyi bölüyorsun. Ben Millet ttifaknn içindeyim, Cumhur ttifakna geçmiyorum. Millet ittifaknn içindeysem brakn bu da ayr bir umut olsun. Bölme olay parlamenter sistemde olur. Bu sistemde bölme diye bir ey olmaz diye konutu.

SARAY DESTEKLYOR, DYEN CHP çNDEK RANT BARONLARIDIR

nce, Sizi saray m destekliyor iddialarna ilikin ise Bunun mantkszln anlataym. Cumhurbakanl seçiminde Muharrem nce CHPden 8 puan fazla ald. HDPlilerden, Y Partililerden, MHPlilerden, AK Partililerden ald. Erdoann oyu AKP ve MHP oyundan daha azdr. Millet ittifaknn da içinde olduuma göre sarayn beni desteklemesi mümkün deildir. Saray destekliyor diyen CHP içindeki rant baronlardr. Bu bir palavradr dedi.

Muharrem nce, toplanty Biz 4 Eylülde Sivas Kongresinin balad yerden balyoruz. kinci büyük açklamam Cumhuriyet Bayram öncesi yapacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git