İnce isyan etti: Kimsenin sesi çıkmıyor

Muharrem İnce sosyal medya hesabından hükümeti ve cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi

Haberler 22.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 22.07.2018 - 10:51

24 Haziran seçimlerinde CHPnin cumhurbakan aday olan ve seçim sonrasnda parti içi tartmalarla gündeme gelen Muharrem nce, sosyal medya hesabndan yapt paylamlarda Hiç kimsenin sesi çkmyor, hiç kimseden itiraz yükselmiyor. Gelenekten ve gelenekçilikten söz edenler, neredesiniz? Ülkemizde ölüm sessizlii var. Bir ey, her eye hakim olmu dedi.

Kiisel Twitter hesab üzerinden yapt paylamlarla Muharrem nce, Ülkemizde ölüm sessizlii var. Bir ey, her eye hakim olmu. Devlet sistemini alt üst eden düzenlemeler tek imzal fermannamelerle yaplyor ifadelerini kulland.

Babakanlk sisteminin kaldrlmasn da ykm olarak nitelendiren nce, Bunlarn içinden sadece Babakanlk kurumunu ortadan kaldran uygulama bile bal bana bir ykmdr. Türk tarihinin hiçbir döneminde devlet idaresinin tepesindeki iki yetki bir kiide toplanmamtr dedi.

Mutlakiyet dönemlerinde Han ya da Sultan, Cumhuriyet döneminde Cumhurbakan, hepsinin yetkilerini paylaan ikinci adamlar ve meclisler olmutur diyen nce, tarihteki ikinci adamlardan örnekler verdi ve 1300 yllk 2. adam gelenei ne olduu belli olmayan bir sistem dayatlarak ykld. Tarih boyunca çeitli adlar altnda devlet geleneini sürdüren bir makam yok edildi ifadelerini kulland.

Öte yandan nce, yeni duruma kimsenin ses çkarmadn belirtti ve Hiç kimsenin sesi çkmyor, hiç kimseden itiraz yükselmiyor. Gelenekten ve gelenekçilikten söz edenler, neredesiniz? çok önemli bir devlet geleneinin yerle bir edilmesine neden itiraz etmiyorsunuz? Topluma tarihin n tutmakla görevli olan tarihçiler, neredesiniz? ifadelerini kulland.

Siyasetçilere ve aydnlara da seslenen nce, paylamlarnn devamnda ise unlar söyledi:

Demokrasinin ve parlamenter rejimin ürünü olan siyasetçiler, neredesiniz? Devlet ve toplum hayatnn kurumlara ve kurumlarn korunmasna dayal olduunu bilmesi gereken aydnlar, neredesiniz? Muhafaza edilmesi art olan deerleri yok etmenin, ykclk olduunu ileri süren muhafazakarlar, neredesiniz?

Biz, tarihimizin biriktirdii demokratik kazanmlarn korunmasndan yanayz ve tecrübelerden süzülüp gelmi kurumlarn tahrip edilmesine kar çkyoruz. Deimesi art olanlarn ise, milletimiz tarafndan çok ksa süre içinde tasfiye edileceine inanyoruz

Ana Sayfaya Git