İnce: 'Onursal genel başkan' olabileceği teklifinde bulundum

CHP'nin 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterdiği Muharrem İnce, "Sayın Genel Başkan'a, kendisi isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin 'onursal genel başkan' olabileceğini ve ağabey kardeş ilişkisi içisinde, kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini, benim de genel başkan olarak Edirne'den Ardahan'a çalışacağım ve partiyi seçimlere hazırlayacağım teklifinde bulundum" dedi.

Haberler 04.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muharrem nce, TBMMde kayt yaptran CHP Yalova Milletvekili Özcan Özelin rozetini takt. Özele baarlar dileyen nce, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile dün akam yapt görümenin detaylarnn sorulmas üzerine açklamalarda bulundu. CHP Lideri Klçdarolu ile 24 Haziran seçimlerini deerlendirdiklerini kaydeden Muharrem nce, unlar söyledi:

Sohbet ettik, elerimizle birlikte yemek yedik. Seçimi deerlendirdik, konutuk. Sayn Genel Bakana büyük bir devlet adaml yaptn, Y Partiye 15 milletvekili göndermekle balayan ve kurultayda kendisine rakip olmu birini cumhurbakan aday yaparak, milletin gönlünde taht kurduunu, bu devlet adamlnn devam etmesi gerektiini, kendisiyle bir yar ve rekabet içinde olmak istemediimi ama milletin de bu cumhurbakanl seçimi srasnda duyduu, gördüü, yaad bir umut var. Bunu kaybetmememiz gerektiini ve kendisi isterse olaanüstü kurultay toplayarak benim genel bakan olabileceimi, kendisinin onursal genel bakan olabileceini ve bir aabey karde ilikisi içinde kendisi grup bakan olarak parlamentodaki çalmalar yürüteceini, benim de genel bakan olarak Edirneden Ardahana çalacam ve partiyi seçimlere hazrlayacam teklifinde bulundum. Evet ya da hayr demedi. Bu teklifi yaptm ben. Kendi takdiridir. Hayr derse ben imza toplamayacam. Örgüt kendisi çözecektir bu ii.

Ana Sayfaya Git