İnce'nin seçim manifestosu

İnce'nin konuşması özetle şöyle: ''Varlığımızı tehdit eden bir dönemin içinden geçiyoruz. Milletimizi bir arada tutan bütün değerleri örselediler. Bunalmış insanlarımız bir damla huzur arıyor. Sözün bittiği yerde değiliz bir adım sonrası özgürlüğün tamamen sona erdiği yerdir. Ekonomi yönetilemez hale gelmiş durumdadır. Hiç kimse artık geleceğini öngöremiyor. Basın özgürlüğü diye bir kavram kalmamıştır. Basın sansürlemenin ötesinde korkudan kendini sansürlüyor. Hayatta en gerçek yol gösterici olan akıl ve bilimle yollarını ayırmış çarpık bir zihniyet ufkumuzu karartmıştır. OHAL uygulaması olağanlaşmıştır.

Haberler 20.05.2018 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karanlk bir tablo ve bunalm bir millet var. Felakete doru dolu dizgin giden ülkeyi yönetenler her eyi istiyorlar. Kendilerine ve yandalarna rant elde etmek için her gün yaplan imar düzenlemeleri ile ehirlerimizi tahrip etmekteler. ktidarda kalmak dnda düündükleri baka bir ey yok. Bu dönemde gerçeklik ile uygulanan politikalar arasndaki ba koparld. Bu dönemde vicdan ile din arasndaki ba koparld. Adil olmayan hukuk adil olmayan devlet demektir. Liyakat bir kenara itildi. Kamu yöneticileri tek adamn temsilcisi haline geldi. Ortak aklla bilimle yönetilmesi gereken devlet ayak üstü kararlarla idare edilir hale geldi. Bu dönemde hesap verme ile utanma arasndaki ba koparld.

ONARIM POLTKASI 5 ANA SÜTUNA DAYANACAK

Ülkeyi içinde bulunduu duruma düürenlerin kurtarmas beklenemez. Memeleketin yaralarn sarmak hedefiyle onarm politikalarmz 5 ana sütuna dayanakcaktr. Bu sütunlar; hukuk sütunu, demokrasi sütunu, ekonomi sütunu, d politika sütunu ve eitim sütunudur. Bu sütunlarn çatsn parlamenter sistem oluturacaktr. Hukuk; hukuk devleti kavramn standart hale getireceiz. Hukuk devleti için ilk adm olaanüstü halin kaldrlmas olacaktr. Hakim ve savclarn talimatla hareket etmelerine son verilecektir. Etkin ve gecikmeyen bir yarg düzeni kurulacaktr.

HALAY BAI OLDU

CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem nce, seçim manifestosunu açklamak ve yurttalara seslenmek için Samsuna gitti. Samsun Havaalannda davul zurnayla karlananan nce halaya katld.

Ana Sayfaya Git