İnek için 5 bin 238 lira tazminat

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Güldiken Köyü'nde oturan Samettin Serin'in, geçen yıl bölgedeki operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında ineğinin hastalandığını ve veterinere gösteremediği için öldüğünü ileri sürerek yaptığı tazminat başvurusu, kabul edildi.

Haberler 31.10.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik Terör ve Terörden Doan Zararlar Tespit Komisyonu, ölen inek için Serine 5 bin 238 lira tazmanat ödenmesini kararlatrd.

NEK çN TAZMNAT

Liceye bal Güldiken Köyünde 2016 ylnda güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen operasyonlar nedeniyle sokaa çkma yasa ilan edilmesi üzerine, çok sayda köylü yasaklardan dolay tarm ve hayvanclk alannda zarar gördüklerini ileri sürdü. Köylüler, zararlarnn karlanmas için Diyarbakr Valilii Terör ve Terörden Doan Zararlar Tespit Komisyonuna bavurdu.

KOMSYONUN KARARI

Komisyon birçok bavuruyu redederken, Samettin Serinin ölen inei için yapt bavuruyu kabul etti. Yasaklar nedeniyle hasta olan ineini veterinere götüremedii için öldüünü söyleyen Serine, Komisyon, 5 bin 238 lira tizminat ödenmesine karar verdi. Tazminatn Samettin Serin tarafndan kabul edilmesi ile sulhname imzaland.

Ana Sayfaya Git