İnfaz yönetmeliğinin iptali için Danıştay’a başvuru

HDP Hukuk Komisyonu, infaz yönetmeliğine ilişkin Danıştay’a iptal davası açarak, Yeni Şafak Gazetesi hakkında, Kars Belediyesi’ni hedef alan haberiyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Haberler 02.05.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve nsan Haklar Komisyonu, Yeni afak Gazetesi hakknda, Kars Belediyesinde tuhaf iler: HDPli belediye PKKya böyle para aktaryor balkl haberiyle ilgili stanbul Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Yeni afak Gazetesinin hedef gösteren haberinin, Toplumun belli bir kesimine kar dümanca bir anlayla hazrland, halk kin ve dümanla tevik ettii nedeniyle soruturma balatlmas talep edildi.

NFAZ YÖNETMEL

Komisyon, Ceza nfaz Kurumlarnn Yönetimi le Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Yönetmeliin iptali için de Dantaya bavuruda bulundu. HDP, yapt bavuruda ilgili yönetmenliin ulusal ve uluslararas pek çok yasay ihlal ettiine, tutuklularn var olan haklarn elinden almaya dönük olduuna dikkat çekti. Yönetmeliin temel insan haklarna aykr olduu belirtilen bavuruda, yönetmelikteki çplak arama, açlk grevlerine müdahale, avukat görümelerinin kstlanmas gibi hak ihlallerine de deinildi.

Ana Sayfaya Git