İnsanı değiştiren aldığı eğitimdir!

İl Valisi Güzeloğlu "Hain her türlü emel ve terör karşısında milletini ve devletini koruyan, sonuna kadar savunan bir tavra sahip bireyler yetiştirmek istiyoruz"

Haberler 19.09.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2017-18 Eitim öretim ylnn açl nedeniyle merkez Yeniehir ilçesi Yeniehir lkokulunda tören düzenlendi. Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Adnan Tadan, Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ile kamu müdürleri katld tören, sayg duruu, stiklal Mar ve halk oyunlar ekiplerinin gösterisi ile balad.

MLLETN GELECE NESLDR

Törende konuan Vali Güzelolu, Diyarbakrda 441 bin örencinin, 1631 okulda 13 bin 927 derslikte yaklak 19 bini akn öretmenle yeni eitim öretim ylna baladn söyledi. Vali Hasan Basri Vali Güzelolu, millet olarak gelecee emin admlarla kararl yürümek için eitimi öncelikli hedef olarak gördüklerini belirtirek, konumasn öyle sürdürdü:

NSANIN DEMES, ETMLE

Bir insan deiir; bir toplum deiir. nsann deimesi de eitimle gerçekleir. Akll ürünleri sadece kullanan deil, akln kullanarak bu ürünleri üretebilen ve bu teknolojiyi gelitiren bireyler istiyoruz. Bu dorultuda her biri ülkesinin geliiminde kalknmasna birlik ve bütünlüünün üphesiz sarslmaz ve inallah sonsuza kadar olacak devlet millet yürüyüünün gençlerimizin taycs ve zenginletiricisi olamasn istiyoruz. Diyarbakrda, büyük heyecanla yeni eitim öretim ylna balyoruz.

TEMEL ETM GÖSTERGES

Diyarbakr için üphesiz sürdürülemez ve kabul edilemez temel eitim göstergelerinden balayarak eitimde, nicelik ve nitelik dorultusunda yeni bir heyecan, ruhu ve balangc bugünden itibaren tüm ilçelerimizde her bir mahalle ve okulumuzda balatyoruz. nallah 2019 da normal eitime geçecek hedef dorultusunda Diyarbakrda bütün okullarmzda fiziki altyapdan balayarak, bilgi temelli teknolojiyi kullanan bu dorultuda aratran, çevresinden balayarak dünyaya kadar bütün gelimeleri anlayan, farkndal olan ve akln kullanarak bilimsel bilgi temelinde her birisi bir deer, bir kazanç olan eitim yln hedefliyoruz.

OKUL GÜVENL ÖNEMLDR

Okul güvenliinde çocuklarmzn huzurlu ve güvenli bir eitim almas için bütün okullarmz da okulun güvenlii, çevreyle ilikisi ve her düzeyde huzurlu bir eitim ortamnn salanmas için irtibat görevlilerimiz var. Bunlar okullarmzn servislerinden balayarak bütün boyutlarnda huzur ve güven içerisinde eitim salanmasnn dorudan sorumlu kiileridir. Bütün kurum ve birimler emanet ettiiniz çocuklarnzn huzur ve güven içerisinde ve mutlulukla eitim almalarn, gelecee hazrlanmalarn salamak noktasnda bir ortak çalmann ve heyecann içerisinde.

Konumalarn ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler derse balayan çocuklar ziyaret ederek sohbet etti. Vali Güzelolu, Derse balayan çocuklara datlan 15 Temmuz darbe giriimi dergisini okumalarn söyledi.

Ana Sayfaya Git