İnsanlık ayıbı!

Kayapınar ilçesinde, yük taşıyan at yere yığılınca sahibi arabasını alıp kaçtı. Baygınlık geçiren at'ın yardımına koşan çevredeki vatandaşlar, su içirdikten sonra at ayağa kalktı.

Haberler 20.08.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde at arabas ile yük tayan at, cadde ortasnda yere ylnca sahibi tarafndan olay yerinde terk edildi. çevredeki vatandalarn çabasyla refüjden kaldrma getirilen at, su içtikten sonra ayaa kalkt. Ayaa kalkan at almaya gelen sahibi, vatandalarn tepkisi ile karlat. Polise durumu bildiren vatandalar, at vermedi. .

AT YERE YIILINCA KAçTI

Olay, merkez Kayapnar ilçesi Selahattin Eyyubi Caddesinde saat 13.30 sralarnda meydana geldi. Yükü olan at arabasndaki at, kavaa yaklat srada bir anda yere yld. Sahibi at kaldrmak yerine melzemelerini alarak arabasyla olay yerinden kaçt. Hareketsiz halde refüj kenarnda yerde yatan at gören çevredeki vatandalar yardmna kotu. Vatandalar, su getirerek at kaldrmaya çalt.

VATANDALARIN YARDIMI

Youn çaba sarf eden vatandalar, at yld yerden kaldrdktan sonra kaldrma götürerek gölgelikte vücuduna su dökülerek serinlemesini saladlar. Ayaa kalkan at sahibi baka bir at arabas ile götürmek istemesi üzerine geri döndü. Ancak, vatandalar at teslim etmeyerek, büyük tepki gösterdi.

POLS ATA EL KOYDU

Durumu polise bildiren vatandalar olay yerine ekiplerinin gelmesi üzerine atn sahibini ikayet etti. Bunun üzerine bölgeye çarlan bir kamyonete koyulan at, polis ekipleri eliinde veterinere götürüldü. Olaya tank olan Berat Budak, sahibinin at dütükten sonra ata vurup, brakarak gittiini söyledi. Budak, Kaldrmak için çok uratk. Su verdik, ekmek slatp yedirdik. Hayvan scaktan kötü olmutu. Hayvan su ile slattktan sonra kaldrdk dedi.

TCAR ARAç DEVRLD

Öte yandan, anlurfann Hilvan ilçesinde Mehmet çakmak (41) yönetimindeki 80 FP 301 plakal hafif ticari araç, anlurfa-Diyarbakr karayolu Üçüzler Mahallesi yaknlarnda devrildi. Kazada sürücü ile ei Camia (39), çocuklar Akil (11), Muhammed (2) ve Asel çakmak (8) yaraland.

Hilvan Devlet Hastanesine kaldrlan yarallar, burada yaplan müdahalenin ardndan anlurfadaki hastanelere sevk edildi. Kaza yapan ailenin bayram tatilini geçirmek amacyla Osmaniyeden Bitlisteki yaknlarnn yanna gittii örenildi.

Ana Sayfaya Git