İnsansız Kontrol Noktaları!

Bitlis'te 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' kuruldu

Haberler 26.11.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BTLSin 4 kritik noktasna Yüksek Güvenlikli nsansz Kontrol Noktalar kuruldu. Kenti hem teröristlere hem de kaçakçlara kar koruyan sistemle ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Ahmet çnar, Herhangi bir eylem yaplrsa, en az zarar ve zaiyatla sonuç salamak için bu sistemi gelitirdik. Bizim sistemimizde araçlar bu kanala gelmeden önce bir otomatik bariyer sistemiyle durduruluyor. Burada hareketli kamerayla araçlarn içinde ne var ne yok görebiliyoruz. Sesli kumanda sistemimiz var. 50 metre uzakta bir zrhl kulübedeki güvenlik görevlisi kameray yönlendirebiliyor. Aracn içine bakabiliyor dedi.

Bölgede en dalk ve ormanlk alana sahip olan Bitliste yeni gelitirilen sistem teröristlere ve kaçakçlara göz açtrmayacak. Kentin 4 kritik noktasna Yüksek Güvenlikli nsansz Kontrol Noktalar kuruldu. Kentte 2 ay önce kurulan sistemle gelen araçlar önce bir otomatik bariyer sistemiyle durduruluyor. Burada hareketli kamerayla araçlarn içi kontrol ediliyor. Sesli kumanda sistemi de bulunan sistemde, 50 metre uzakta bir zrhl kulübedeki güvenlik görevlisi kameray yönlendirebiliyor, aracn içine bakp her eyi görebiliyor.

VAL: ETKL SONUçLAR ALIYORUZ

Eer bir üpheli durum varsa bagaj, cam ve kaplarn açmalarn söylüyor. Eer olaanüstü bir durum ve silahl kiiler varsa ve bir düzenek tespit edilirse, daha kontrol noktasna yaklamadan müdahale etmelerini salyor. üpheli bir durum görülmüyorsa o zaman bariyer açlarak araç kanala alnp aranp detayl arama yaplyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüü ve Jandarma tarafndan gelitirilen bu çalmayla ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Ahmet çnar, Bitlisin bölgede en dalk ve ormanlk alanlara sahip olmas nedeniyle bölgenin teröre ve kaçakçlara uygun alanlarla dolu olduunu söyledi. Vali çnar, Dolaysyla kentin terör örgütü PKKnn çoalmasna, lojistik destek almasna, geçilerde durak ve dinlenme noktas olmas bakmndan elverili corafi yapya sahip. Bitlis bir geçi güzergah konumunda. Asker, polis ve korucularmz, terör örgütü PKK ve kaçakçlarla youn bir mücadele içerisindedir. Bitlis ve ilçelerin giri ve çk bütün noktalar 24 saat denetleniyor. Güvenlik güçlerinin çok güzel ve ciddi bir koordinasyonu var. Bu noktalarda çok verimli ve etkili sonuçlar alyoruz dedi.

Vali çnar, acmaszca kadn, çocuk, yal, sivil ve masum diye hiçbir ayrm gözetmeden lojmanlara roket atan ve lojmanlarn önünde bomba patlatan terör örgütünün, bu eylemlerini ehir merkezlerinde de yapmaya baladn söyledi. Bu nedenle Yüksek Güvenlikli nsansz Kontrol Noktalar denilen bir sistem gelitirdiklerini belirten Vali çnar öyle konutu:

MODELMZ TÜRKYEDE ÖNERLECEK

Bitliste bu sistemi yaptk fakat baka illerde örnei var m bilmiyorum. Emniyet Müdürlüümüz ve Jandarma ekiplerimiz güzel bir çalma yapt. Teknolojinin etkin kullanld Yüksek Güvenlikli nsansz Kontrol Noktalar diyebileceimiz bir sistem gelitirdiler. Bombal araçlarn, canl bomba ve her türlü patlaycyla yaplan eylemlere kar yüksek beton bariyerler arasnda oluturulan kanalda araçlarn aranyor. Herhangi bir eylem yaplrsa, en az zarar ve zaiyatla sonuç salamak için bu sistemi gelitirdik. Teknolojinin bütün imkanlar kullanlm. Herhangi bir patlamada hiçbir polis, korucu, jandarma ve askerimiz zarar görmeyecek. Arama noktalarnda baka araçlar da bulunaca için sivillerde zarar görmeyecek bir model oldu. Bakanlmzn müfettileri de geldi aratrp ve sistemi incelediler. Bu modeli Türkiyeye bakanlk kanalyla önereceklerini ifade ettiler.

Kontrol noktalarnn terörle mücadelede büyük avantaj saladn vurgulayan Vali çnar, Artk terörist gelip geçemiyor. Terörist arac yükleyip, geçmite olduu gibi gönlünce ehirlere, karayollarna giremiyor ve çkamyor. Tamamen hareket alanlar kstland, eylemleri snrlandrld. Devletimizin kararlkla terör örgütünün üzerine etkin bir ekilde gitmesinin yannda ehirlerde yaplan eylemlerde bu ekilde engellenince, artk terör bitme noktasna doru hzla gitmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git