İntihar değil, cinayet çıktı!

İrem'in intihar etmesi beklenmiş, canına kıyamayınca ağabeyi öldürmüş.

Haberler 28.05.2021 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Töre cinayetine kurban giden rem Bahçenin (17) katil zanllar anne, baba ve 2 aabey hakknda, akrabaya kar kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet, 3 amcas hakknda ise kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame, Mersin 9uncu Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede, rem Bahçenin ölmesi gerektii kararyla tarm içilii bahanesiyle kente getirildii, intihar etmesinin beklendii, kendi canna kyamamas üzerine aabeyi tarafndan bandan vurularak öldürüldüü ifade edildi.

ANLIURFADA TOPRAA VERLD

Olay, 7 Kasm 2019da merkez Mersinin Yeniehir ilçesi Bahçelievler Mahallesinde meydana geldi. rem Bahçe, evlerinin banyosunda babasnn ruhsatsz tabancasyla bandan vurulmu halde bulundu. 5 aylk hamile olan rem, tedaviye alnd hastanede 1 gün sonra yaamn yitirdi. Sezaryenle alnan bebei ise hayata 3 ay tutunabildi. Olayla ilgili ifadelerine bavurulan aile fertleri, rem Bahçenin intihar ettiini öne sürdü. Aile, kzlarnn cenazesini memleketleri anlurfada topraa verdi.

Olayn ardndan soruturmay derinletiren Emniyet Müdürlüüne bal Cinayet ube Amirlii ekipleri, aileyi çapraz sorguya ald. Sorguda, aile fertleri çelikili ifadeler verdi. 7 aylk çalmann ardndan ekipler, anlurfaya giderek baba Kasm Bahçe (48), anne Saadet Bahçe (54), aabeyler Vedat Bahçe (22) ve Mehmet Ali Bahçe (20) ile amcalar Mehmet Veyis Bahçe (33), brahim Bahçe (44) ve Mehmet Bahçeyi (53) gözaltna alp, Mersine getirdi. 7 kii, ilk bata remin babas Kasm Bahçeye ait tabancayla intihar ettiini savundu. Ancak aabeyi Mehmet Ali Bahçe ifadesinde, kardeinin öldürdüünü ve aile meclisi kararyla cinayeti ilediini alayarak itiraf etti. Dier üpheliler ise iddialar kabul etmedi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler, çkarldklar mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DDANAME HAZIRLANDI

üpheliler hakknda hazrlanan iddianame Mersin 9uncu Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi. ddianamede üphelilerden anne, baba ve 2 aabey hakknda akrabaya kar kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet, 3 amcas hakknda da kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezas istendi.

DEDKODULAR ÜZERNE HALASININ OLUYLA NANLANDIRILDI

ddianamede rem Bahçenin ölümüne ilikin detaylara yer verildi. ddianamede, Bahçenin yaadklar köyde gençlerle görümesinin konuulmas üzerine halasnn olu M.B. ile nianlandrld, M.B.nin nian devam ettirmemesiyle Bahçenin hamile olduunun ortaya çkt belirtildi. ddianamede ailenin oturduu köydeki örf ve adetler gereince namuslarnn lekelendii ve dolaysyla toplum içine çkamaz hale geldikleri düüncesiyle kzn ölmesi gerektii kanaatine varp, bu ekilde karar aldklar ifade edildi.

ÖLÜMÜNE KARAR ALIP, MERSNE GETRMLER

rem Bahçenin ölümü için tarm içisi olarak çalma bahanesiyle Mersine getirildii kaydedilen iddianamede, belli bir süre geçmesine ramen remin kendi canna kyamamas üzerine ailesinin ve amcalarnn yönlendirmesi üzerine aabey Mehmet Ali Bahçe tarafndan baba Kasm Bahçeye ait ruhsatsz tabancayla bandan vurularak öldürüldüü kaydedildi.

rem Bahçenin anne, baba ve 2 aabeyi ile 3 amcasnn yarglanmas ilerleyen günlerde balayacak.

Ana Sayfaya Git