İntihar ettiği iddia edilen askerin ailesi: Silah başkasına ait çıktı

Uludere’de intihar ettiği iddia edilen astsubay Kemal Güler’in ailesi, Güler’in kullandığı silahın başkasına ait olduğunu belirterek, ölümün şüpheli olduğuna dikkati çekti.

Haberler 06.01.2022 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde bulunan Yekmal Taburu Geymiule Üs Bölgesinde astsubay olarak görev yapan Kemal Güler (23), 4 Aralk 2021de üpheli bir ekilde yaamn yitirdi. Gülerin ailesi geçen bir aylk süreçte herhangi bir gelimenin olmamas nedeniyle nsan Haklar Dernei (HD) zmir ubesinde basn toplants düzenledi. Toplantya HD zmir ube Bakan Zafer ncin de katld.

HMAL SÖZ KONUSU

Kemal Gülerin ablas Fidan Özdemir, intihar ettii iddia edilen kardeiyle her gün konutuunu, psikolojik sorunlarnn olmadn belirterek, En son gece görütüümüzde iyiydi. Hatta bizden börek istedi. Durumu üpheli görüyoruz çünkü bir insann 24 saatte kendini öldürmeye karar vermesi bize üpheli geliyor. Bir ihmal söz konusu. Bunun açklamasn ve kamuoyuna duyurulmasn istiyoruz dedi.

ntihar ettii iddia edilen kardeinin kulland silahn baka birisine ait olduunun ortaya çktna dikkat çeken Özdemir, O gün saat 15.00da arkadayla birlikte yemek istiyorlar. Anlatmlarna göre kardeimin yemek yedikten sonra intihar ettii söyleniyor. Bir insan yemek yiyeyim de intihar edeyim demez diyerek üphelere dikkati çekti.

HD: ÜPHELER AYDINLATILSIN

Ardndan konuan HD zmir ube Bakan Zafer ncin de soruturmay yürüten savcln olay tamamen intihar vakas olarak deerlendirerek, gerekli tahkikat yapmadn vurgulad. ncin, Devletin pozitif yükümlülüü gereince askerlerin bata can güvenlii devletin sorumluluu altnda. Ailenin aklnda hakl olarak birçok soru iareti var. Bunlarn giderilmesi için savcln gerekli soruturmay salkl bir ekilde ilerletmesi gerekiyor. Varsa sorumlu kiiler hakknda da yarglamann balatlmas hakknda gerekli sorumluluun gösterilmesini bekliyoruz. Burada yaam hakk ihlali söz konusu. Devletin güvenlii altnda olan bir kiinin kendi canna kym olsa dahi bunun nedenlerinin aratrlmas bata aile olmak üzere kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir diye konutu.

Ana Sayfaya Git