İradesine pranga vurdurmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

Haberler 29.10.2017 - 13:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURYETN kuruluunun 94. yl dönümü nedeniyle bir mesaj yaymlayan Cumhurbakan Erdoan, Türkiye Cumhuriyeti; asrlardr hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin ahlannn, küllerinden yeniden douunun nianesidir. Türk milleti, 29 Ekim 1923te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacan, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacan kanyla ve canyla ilan etmitir dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhuriyetin kuruluunun 94. yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad. Erdoan mesajnda, Türk milletinin, anl tarihinde çok önemli bir dönüm noktas olan Cumhuriyetin ilannn 94üncü sene-i devriyesini kutlandn vurgulayarak, Ülkemizde ve yurt dnda yaayan milyonlarca vatandamzn her birinin Cumhuriyet Bayramn tebrik ediyorum dedi.

29 EKM, ASL BR MLLETN AHLANIIDIR

Bin yldr aziz vatan topraklarnn müdafaas için bir gonca gül gibi topraa düen kahraman ehitlerimize Yüce Mevladan rahmet ve mafiret diliyorum diyen Cumhurbakan Erdoan mesajnn devamnda Bata Cumhuriyetimizin banisi, Kurtulu Savamzn muzaffer komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum ifadelerine yer verdi.

Erdoan, Türkiye Cumhuriyetinin; asrlardr hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin ahlannn, küllerinden yeniden douunun nianesi olduunu vurgulad.

TÜRK MLLET, RADESNE PRANGA VURDURMAYACAINI TÜM DÜNYAYA LAN ETT

Türk Milletinin 29 Ekim 1923te bir kez daha iradesine pranga vurdurmayacan, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacan tüm dünyaya kanyla ve canyla ilan ettiini belirten Cumhurbakan Erdoan, Hasta adam ilan ettikleri Osmanlnn mirasn talan için Anadoluya koanlar, milletimizin cesareti, kararl ve mücadelesi karsnda büyük bir hezimet yaamlardr. stiklal Harbimizi zafere tayan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tpk 94 yl önce olduu gibi bugün de dimdik ayaktadr dedi.

Mesajnda, 15 Temmuz ihaneti karsnda, milletimizin 250 ehit ve 2 bin 193 gazi pahasna gösterdii anl direni, ite bu ruhun ifadesidir. O gece kadn-erkei, genci-yalsyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, deerlerine, Cumhuriyetin kazanmlarna sahip çkmlardr. Bamszlk karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz ifadelerine yer veren Cumhurbakan Erdoan, Millete efendilik yoktur, hizmet vardr düsturuyla, hiçbir ayrm gözetmeden Türkiyeye en iyi ekilde hizmet etmek için gece gündüz çaltklarn kaydetti.

BUGÜN, DÜNYADAK TÜM MAZLUM VE MADURLARIN UMUT KAPISI TÜRKYEDR

Cumhurbakan Erdoan mesajna öyle devam etti: Son 15 yldr demokrasiden özgürlüklere, ticaretten yatrmlara, salktan d politikaya kadar tüm alanlarda hayata geçirdiimiz tarih reformlar, bu irademizin en açk ispatdr. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve madurlarn umut kaps Türkiyedir. Eli kanl terör örgütlerinin hedefi olmamzn da bata gelen sebebi budur. DEA, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alkoymasna izin vermedik, vermeyeceiz. Manetlerle, tezghlarla, üzerimize salnan piyonlarla çarpa çarpa, 2023 hedeflerimiz dorultusunda yolumuza devam ediyoruz.

Dost ve kardelerin destei, gönlünü ve gözünü Türkiyeye kilitlemi mazlumlarn duas, aziz milletin birlik ve beraberliiyle, hedeflere ulalacan vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, mesajn u cümlelerle tamamlad: Bu düüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrammz bir kez daha tebrik ediyor, milletimize salk, huzur ve esenlik diliyorum. ehitlerimizin ruhlar ad olsun. Cumhuriyetimizin 94. kurulu yl dönümü kutlu olsun

Ana Sayfaya Git