Irak sınırında PKK'ya yönelik dev operasyon: 7 PKK'lı öldürüldü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere AItın Tepe sınır hattında 10-15 PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandığını, Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 12.03.2017 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak snrnda PKKya yönelik ehit Tank çavu Ahmet Suna Operasyonu balad. 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutanl sorumluluunda 48inci Hudut Tugay Komutanlnn emir komutasnda 09 Mart tarihinde Uludere AItn Tepe snr hattnda güvenlik korucular ile takviyeli bir Hudut Özel Harekat taburu ile balatlan operasyonda yurtiçine szma hazrlnda bulunan 10-15 PKKl örgüt militan ile önceki gün sabah saat 07:30dan itibaren scak temas saland.

SAVA UçAKLARI VURDU

Kumar Tepe bölgesinde scak takip yaplarak HAlarn destei ile mevzileri nokta olarak tespit edilen örgüt üyelerinin bulunduu alan dün saat 11 :05te uçaklar tarafndan vuruldu. Bölgedeki 4 PKKl etkisiz hale getirildi.

JÖHLER ALUBOAZI

Dün saat 14:30da ise PKKl teröristlerin Kumar Tepe bölgesindeki yaam alanlarna ve mevzilendikleri bölgelere girildi. PKKllarn kaç istikametlerini tkamak amacyla hava hücum harekt ile bir Jandarma Özel Harekt Bölüü Aluboaz bölgesine indirildi. Kumar Tepe bölgesinde teröristler ile çkan çatmada 3 PKKl etkisiz hale getirildi. çatma bölgesinde ayrca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 Piyade Tügei, bol miktarda el yapm patlayc düzenekleri, çok sayda mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi.

7 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Kara ve Hava Kuvvetleri tarafndan düzenlenen operasyon sonucunda, u ana kadar 7 militan etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git