Irak sınırındaki Çukurca'da, askeri hareketlilik

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı ‘Pençe- Kilit Operasyonu’ devam ederken, sınırın sıfır noktasında bulunan Çukurca'da hareketlilik yaşanıyor. Belirlenen terör hedeflerinin vurulması sırasında yapılan top atışlarının sesleri ilçe merkezinden duyuluyor.

Haberler 20.04.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK, Irakn kuzeyinde Metina, Zap ve Avain-Basyan bölgelerinde yuvalanan teröristlere yönelik havadan ve karadan önceki gün operasyon balatt. Pençe-Kilit ad verilen operasyon kapsamnda sava uçaklar, snr geçip terör hedeflerine bomba yadrd.

Teröristlere ait snak, barnak tünel, mühimmat depolar ve sözde karargah olarak kulland hedefler tam isabetle vurulurken, bordo bereli askerlerin öncülüünde yaplan ilerleyi de sürüyor. Teröristlerin kaçarken, araziye yerletirdikleri el yapm patlayclarn tespit edilmesi ve yaplan maara aramalarnda dedektör köpekler de görev yapyor.

ASKER HAREKETLLK

Öte yandan snrn sfr noktasnda bulunan ve operasyonun yapld bölgelere yakn olan çukurca ve Derecik ilçelerinde hareketlilik gözleniyor. Derecikte konulu 34üncü Hudut Tugay Komutanlndan Frtna obüsleri ve çoklu namlulu roketatar çRNA ile hedefler youn ate altna alnrken, çukurca ve yaknndaki krsal bölgelerde ise askeri konvoy ile helikopter hareketlilii yaanyor.

Belirlenen terör hedefleri vurulurken, top atlarnn sesleri çukurca ilçe merkezinden de duyuluyor.

Ana Sayfaya Git