Irak-Suriye tezkeresi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Suriye ve Kuzey Irak'a asker gönderilmesinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülerek kabul edildi.

Haberler 08.10.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, Meclis Bakanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Bakanlnda topland. Genel Kurulda, Suriye ve Kuzey Iraka asker gönderilmesinin 1 yl daha uzatlmasn öngören Cumhurbakanl tezkeresi görüülerek kabul edildi. Kabul edilen tezkere ile Irak ve Suriyedeki tüm terörist örgütlerden Türkiyeye yönelebilecek saldrlar bertaraf etmek amacyla Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) yabanc ülkelere gönderilmesi, yabanc silahl kuvvetlerin Türkiyede bulunmas kapsamnda izin süresinin 1 yl uzatlmasn öngörüyor.

Kabul edilen tezkerenin gerekçesinde;

Suriyede snrmza mücavir alanlarda, PKK/PYD- YPG ve DEA bata olmak üzere, mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri ülkemize yönelik eylemlerini sürdürmektedir. PKK-YPG-PYD Fratn dousunda bölücü gündemine hz vermitir. Harekat alanlarmzda tesis edilen sükunat ve istikrar korumak amacyla meru ulusal güvenlik çkarlarmz dorultusunda önlemler alnmaktadr. dlibde, Astana süreci çerçevesinde istikrar ve güvenliin tesisine yönelik faaliyetlerimizi hedef alan risk ve tehditler devam etmektedir. Bütün bu gelimeler çerçevesinde, terör ile Irak ve Suriyenin toprak bütünlüünü bozmaya ve sahada gayrimeru oldubittiler oluturmaya yönelik, milli güvenliimize tehlike oluturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme kar, uluslararas hukuktan doan haklarmz dorultusunda gerekli önlemlerin alnmas milli güvenliimiz açsndan hayati önem arz etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git