Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetlerince dün Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatında karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı 13 terörist etkisiz hale getirildi

Haberler 29.09.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince dün Irakn kuzeyindeki Avain-Basyan, Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatnda karakol ve üs bölgelerine saldr hazrlnda olduklar tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde yer alan açklamada, dünkü yurt içi olaylara ilikin bilgi verildi.

Buna göre, Irakn kuzeyindeki Avain-Basyan, Metina ve Gara bölgelerinde keif, gözetleme araçlaryla hudut hattndaki karakol ve üs bölgelerine saldr hazrlnda olduklar tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahl 13 terörist düzenlenen hava harekat ile etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait silah mevzisi, maara ve snaklar imha edildi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasnda çkan çatmada 5 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, dört kalanikof piyade tüfei, bir biksi makineli tüfek ve bir RPG-11 roketatar silah ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Tespit edilen iki maarada yaplan aramada bir doçka makineli tüfei, iki kalanikof piyade tüfei, 188 doçka fiei, 13 RPG-yedi roketatar mühimmat, bir havan mühimmat, çok sayda kalanikof ve biksi fiei, 10 el bombas, el yapm patlayc yapmnda kullanlan muhtelif malzeme ele geçirildi ve bir el yapm patlayc imha edildi.

Hakkari Merkezde ise güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen arazi aramasnda bir kalanikof piyade tüfei ve 30 fiek ele geçirildi.

Hakkari çukurcada, güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen arazi aramasnda iki antitank mayn, bir RPG-7 roketatar mühimmat, bir bombatar mühimmat, 34 adet 5,56 milimetre fiek, üç el bombas, 300 gram TNT, el yapm patlayc yapmnda kullanlan muhtelif malzeme ve çok sayda örgütsel doküman ele geçirildi, tespit edilen bir el yapm patlayc imha edildi.

Diyarbakr Kulpta, güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen adli aramada bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmt.

rnak Silopide de Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barnma alanlarndan kaçan 5 terörist teslim oldu.

Ana Sayfaya Git