Irak’a yük taşıyan şoförlerin oy kullanamama üzüntüsü

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yük taşıyan tanker ve kamyon şoförleri, oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Haberler 25.06.2018 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinde bulunan TIR park sahasnda Iraka yük tamak için bekleyen oförlerin bir ksm, oyunu kullanamad. Üzgün olduklarn belirten oförler, gümrük kapsna sandk kurulmasn istedi. Ekmek teknelerinden olmamak için yola çkmak zorunda kaldklarn ifade etti.

Kamyon oförü Abdulkerim Aslan, Hataydan geldiini belirterek, Hataydan geliyorum. oförlük mesleinden dolay oy kullanamyoruz. Devlet büyüklerinden isteimiz, Haburda snr kapsna oy sand konulmasn ve oy kullanmak istiyoruz. Haburda sandk olsayd, oy kullanabilirdik dedi.

OY KULLANAMADIKLARI çN ÜZÜNTÜLÜ

anlurfal oför Mustafa Atmaca da iinden dolay oy kullanamadn anlatarak, Durumlar müsaade etmiyor. çalmak zorundayz. Oy için evimde kalsaydm, iimden olacaktm. Bizim gibi çalan insanlarn her yerde rahatlkla oy kullanmas gerekir. Bizim için ayr bir sandk kurulmasn istiyoruz diye konutu.

TIR oförü Bozan Kran ise snr kaplarnda oy kullanldn, ancak sadece Habur Gümrük Kapsnda oy kullanamadklarn kaydederek, Bütün kaplarda oy kullanlyor, acaba neden Haburda oy kullanlmyor. irketim dedi, Ya ii brakrsn, ya çalrsn. Dayanacam bir yer yok. i de braksam i yoktur dedi.

Silopili oförlerden Osman Algur ise seçimin huzur ve bara vesile olmasn temenni ederek, bir haftadr oy verme ilemi için beklediini söyledi. Mesut Alk da Iraka yük tadn ifade ederek, oy kullanamayan dier oförler için üzüntü duyduunu anlatt.

Ana Sayfaya Git