Irak'ın kuzeyinde iki şehit

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım harekatında iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

Haberler 28.04.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn basal notuyla, Bakanln sosyal medya hesabndan paylalan bilgilere göre Piyade Temen Mehmet Kvk ve Piyade Sözlemeli Er Mustafa çalm ehit oldu.

zmir Valisi Yavuz Selim Köger, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Piyade Temen Mehmet Kvkn PKK tarafndan tuzaklanan EYPye basarak ehit olduunu duyurdu.

CENAZE TÖREN

ehit Piyade Temen Mehmet Kvkn cenazesi, Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlndaki törenin ardndan memleketi zmirin Menderes ilçesine getirildi. Balkesir Üniversitesi Maliye bölümünden mezun olduktan sonra yedek subay olarak askere giden, ardndan girdii snav kazanp temen olan Mehmet Kvkn cenazesi, zmir Adnan Menderes Havalimanndan alnarak Özdereye bal Orta Mahalledeki Ortaköy Merkez Camiine getirildi. Burada, ehit Temen Kvk için tören düzenlendi. Törene, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Ege Ordusu Komutan Korgeneral Ali Sivri, zmir Valisi Yavuz Selim Köger, zmir Büyükehir Belediye Bakanvekili Suat çalayan ve dier protokol üyeleri ile ehit Kvkn babas Kenan, annesi Aye ve kardeleri Tark ve Murat Kvk ile Merve Kotuk ve binlerce vatanda katld. ehidin yaknlarnn ayakta durmakta zorland görüldü. Cenazede Merve Kotuk, aabeyinin tabutuna sarlarak, Aabeyim köyümüze böyle mi gelecektin. Seni brakamam diyerek, gözya döktü.

Namazn klnmasnn ve helallik alnmasnn ardndan tören mangas tarafndan omuzlanan cenaze, Orta Mahalle Mezarlna topraa verildi.

Ana Sayfaya Git