Irak'ta 100 bin dolarlık kan parası nedeniyle tutuklandığı iddia edilen şoför için kampanya

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a kamyonuyla yük taşırken, burada bir kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası yaptığı ve ölen kişinin yakınlarının istediği 100 bin dolarlık kan parasını ödemediği için tutuklu olduğu belirtilen şoför Sami Acet için yakınları yardım kampanyası başlattı.

Haberler 14.12.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinden Kuzey Irakn Dohuk kentine yaklak bir ay önce yük tarken eyhan bölgesinde 1 Iraklnn ölümü ile sonuçlanan trafik kazasna karan 4 çocuk babas Sami Acet, Pemerge güçleri tarafndan gözaltna alnarak çkarld mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

KAN PARASI çN KAMPANYA

rnakn Silopi ilçesinde yaayan Acet ailesi, kazada hayatn kaybeden kiinin ikayetten vazgeçmesi için kan paras olarak 100 bin dolar istediklerini söyledi. Acetin oför arkadalar ve ailesi, sosyal medya üzerinden parann bulunmas içen kampanya balatt. u ana kadar 25 bin lira toplanrken, Sami Acetin annesi Cemile Acet, Kürtçe yapt konumada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan yardm çarsnda bulunarak, oluna kavumak istediini söyledi.

TUTUKLU OFÖRÜN ALES

Sami Acetin oför arkada Seyfettin Sadak, ise, maduriyetin giderilmesi için çarda bulanarak, Bir an önce bu maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sayn Cumhurbakanmzdan, Babakanmzdan, Irakl yetkililerden, büyüklerimizden yardm bekliyoruzdedi.

Sosyal medya üzerinden Sami Acet için bir yardm kampanya balattklarn anlatan oför Agit Karatay da, kampanyaya destein yetersiz olduunu ifade ederek, rnak, Mardin, Gaziantep, anlurfa gibi yerlerdeki tama irketleri ve oförler sesimize kulak verip bata bulundular. Yaklak 25 bin lira toplayabildik. Ailesine teslim ettik. Lakin bu para yetersiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git