Irak'ta 7.3 Büyüklüğünde Deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı.

Haberler 13.11.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Depremin Richter ölçeine göre 7.3 büyüklüünde olduu açkland. Deprem Türkiyenin Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde birçok ehirde hissedildi. Deprem, Irak ve Türkiyenin yan sra ran, Suriye, Kuveyt ve Birleik Arap Emirliklerinde de hissedildi.

Irakn Süleymaniye ehrinde yerel saat ile 21:18de bir deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Aratrmalar Kurumu, merkez üssü Halepçenin 32 kilometre güneybats olan depremin, 33,9 kilometre derinlikte meydana geldiini duyurdu.

Richter ölçeine göre 7.3 iddetinde olan deprem, Türkiyeden de hissedildi. Depremde can ya da mal kayb olup olmadna ilikin henüz resmi açklama yaplmad.

SÜLEYMANYEDE 8 KÖYDE HASAR VAR

Depremden sonra ilk gelen bilgilere göre Süleymaniyede 8 köyde büyük hasar var.

DEPREM 6 ÜLKEDE HSSEDLD

Deprem, Irak ve Türkiyenin yan sra ran, Suriye, Kuveyt ve Birleik Arap Emirliklerinde de hissedildi.

DYARBAKIR, MARDN VE BATMANDA KORKUYA NEDEN OLDU

Deprem, hissedildii Diyarbakr, Mardin ve Batmanda korkuya neden oldu. Yaklak 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaayan vatandalar, kendilerini sokaa att. Mardinde çocuunu kucaklayarak sokaa çkan bir vatanda, Depremi eim baya hissetti. Eim panikledi bu yüzden çok korktum dedi.

Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem, Türkiyenin Dou ve Güneydou illerinden de iddetle hissedildi. Birçok bölgede vatandalar sarsnt ile sokaklara çkarken, depremin Türkiye snrlarnda ykma yolaçp açmad konusunda çalmalar balatld.

Akmerikan Jeolojik Aratrma Merkezi (USGS) verilerine göre dün saat 21.18de merkez üssü Irakn Süleymaniye kentinde Richter ölçeine göre 7.3 büyüklüünde deprem meydana geldi. lk bilgilere göre Süleymaniye ykma yolaçan deprem srasnda sokaklara çkan Irakllarn tekbir getirdikleri görüldü. Irakn genelinden iddetle hissedilen deprem, Türkiyenin de Dou ve Güneydou illerinden de hissedildi. Süleymani merkezli depremle birlikte Van, Hakkari merkez ile ilçeleri emdinli, Yüksekova, çukurcann yansra rnak, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakr il merkezleri ile bal ilçelerinde de vatandalarn bir bölümü korku ve panikle sokaklara çkt. Depremin bu bölgelerde herhangi bir ykma yolaçp açmad ile ilgili yerel yönetimler çalmalar balatt.

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin merkez üssünü Süleymaniyenin snrnda bulunan ran olarak açklad. Kandilliye göre deprem zeminden 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Irakta meydana gelen deprem, Badat, Kerkük ve kuzey illerinde iddetli ekilde hissedildi.

Irak devlet televizyonu, ilk belirlemelere göre depremin 4 ila 5 büyüklüünde olduunu ifade ederken, Kerkük ve Süleymaniyenin baz yerleim yerlerindeki evlerin maddi hasar gördüünü bildirdi.

Depremin ardndan ülke genelindeki camilerde sela okundu.

DEPREM SÜRPRZ DEL

CNN Türk canl yaynnda konuan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, Bu deprem bizim için sürpriz deil. 100-150 kilometrelik bir deprem faynn krldn tahmin ediyoruz. 10 km derinliinde gerçekleen bu depremin ilk 72 saatte artçlar 7.5 iddetine kadar varabilir. açklamasnda bulundu.

KANDLL MERKEZ ÜSSÜNÜ RAN OLARAK AçIKLADI

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de deprem iddetini 7.1, merkezüssünü ise ran olarak açklad.

Ana Sayfaya Git