Irak'tan 7 yaşında kız çocuğu kaçıran DEAŞ'lı terörist tutuklandı

Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan ve Irak'tan kaçırdığı 7 yaşındaki Ezidi kız çocuğunu evinde alıkoyan DEAŞ'lı terörist S.A.H.O, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.H.O., çocuğu ağabeyinin 'savaş ganimeti' olarak aldığını, ağabeyi ölünce de çocuğun kendisine kaldığını iddia etti.

Haberler 02.03.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Iraktan 7 yanda kz çocuu kaçran DEAl terörist tutukland terör örgütü DEAn üst düzey sorumlularndan olduu tespit edilen S.A.H.O. ile birlikte 3 kii gözaltna alnd. Operasyonda, S.A.H.Onun sava ganimeti olarak Iraktan kaçrp Türkiyeye getirdii ve evinde alkoyduu 7 yandaki Ezidi kz çocuu da kurtarld. Ezidi kz çocuu, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü görevlilerine teslim edilerek koruma altna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 3 üpheli, savclk sorgularnn ardndan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. üphelilerden S.A.H.O. çkarld mahkemece tutuklanrken, dier 2 üpheli serbest brakld.

DEALI TERÖRST TUTUKLANDI

S.A.H.O. savclktaki ifadesinde, Ezidi çocuu aabeyinin sava ganimeti olarak 500 dolar karlnda satn aldn ileri sürdü. S.A.H.O., aabeyi hava saldrsnda öldükten sonra da çocuun kendisine kaldn iddia etti. üpheli ayrca, Türkiyeye çocukla birlikte gelmediklerini, çocuu bir ay önce Ankaradaki ailesinin yanna gönderdiini daha sonra da kendisinin Türkiyeye geldiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git