İran ve Rusya Büyükelçileri İdlib'te yapilan ihlaller nedeniyle Dışişleri'ne çağrıldı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından dün İran ve Rusya Büyükelçileri İdlip GAB sınırlarının ihlal edildiği gerekçesiyle Dışişleri'ne çağrıldı.

Haberler 10.01.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri kaynaklarndan edinilen bilgiye göre Dileri tarafndan Ankara Büyükelçisine Rejim birliklerinin ihlaline ilikin tepki ve rahatszln dile getirildii açkland. Konuya ilikin yaplan açklama öyle: Rejim birliklerinin dlip gerginlii azaltma bölgesinin (GAB) güneydousunda bir süredir yürüttüü kara harekat çerçevesinde son günlerde dlip GAB snrlarn ihlal ederek, bölge içinde kalan baz yerleim birimlerinin kontrolünü ele geçirdii görülmektedir. Rejim birliklerinin bu ekilde ilerlemesi basit bir atekes ihlali olmayp, Astanada üç garantörün varm olduu mutabakatn hilafna dlip GAB snrlarnn ihlalidir.

BÜYÜKELçLER UYARILIDI

Bu çerçevede, rejimin dlip GAB snrlarn ihlalinden duyduumuz rahatszlk geçtiimiz günlerde askeri ve diplomatik kanallardan Astanada rejimin garantörlüünü üstlenen Rus ve ranl muhataplarmza bildirilmitir. Sözkonusu ihlallerin sürmesi üzerine, son olarak, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi bugün (9 Ocak) Bakanlmza çarlarak bu konudaki tepkimiz ve rahatszlmz güçlü ifadelerle dile getirilmi ve 29-30 Ocak tarihlerinde Soçide düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresine giden süreçte gerçekleen sözkonusu ihlal durumuna ivedilikle son verilmesi için rejime gerekli mesajlarn verilmesi talep edilmitir. Ayn çerçevede, rejimin bir dier garantörü olan rann Ankara Büyükelçisi de Bakanlmza çarlmaktadr. Sözkonusu ihlal durumu Sayn Müstearmzn bugün Suriye Ulusal Koalisyonu Bakan Riad Seifi kabulünde muhalefet temsilcileriyle de ele alnmtr.

Ana Sayfaya Git