İrem'in vurulduğu tabanca mahkemeye getirildi; havlu ile tetik çekme denendi

Mersin'de evlerinin banyosunda tabancayla vurulan 5 aylık hamile İrem Bahçe'nin (17) ölümüyle ilgili 6'sı tutuklu, 7 yakınının yargılanmasına devam edildi.

Haberler 31.12.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde evlerinin banyosunda tabancayla vurulan 5 aylk hamile rem Bahçenin (17) ölümüyle ilgili 6s tutuklu, 7 yaknnn yarglanmasna devam edildi. remin vurulduu, ancak olayn ardndan üzerinde parmak izi bulunmayan tabanca da mahkemeye getirildi. Ailenin intihar iddialarna kar, havlu kullanlarak tetiin baka biri tarafndan çekilip çekilemeyecei denendi. Parmaa sarlan havlu ile tetiin çekilebilecei görüldü.

Olay, 7 Kasm 2019da Yeniehir ilçesi Bahçelievler Mahallesinde meydana geldi. rem Bahçe, evlerinin banyosunda babasnn ruhsatsz tabancasyla bandan vuruldu. 5 aylk hamile olan rem, kaldrld hastanede 1 gün sonra yaamn yitirdi. Aile, kzlarnn cenazesini memleketleri anlurfada topraa verdi. Sezaryenle alnan bebei ise hayata 3 ay tutunabildi.

Olayla ilgili ifadelerine bavurulan aile fertleri, rem Bahçenin intihar ettiini öne sürdü. Polisin çapraz sorguya ald aile fertleri, çelikili ifadeler verdi. 7 aylk çalmann ardndan ekipler, anlurfaya giderek baba Kasm (48), anne Saadet (54), aabeyler Vedat (22) ve Mehmet Ali (20) ile amcalar Mehmet Veyis (33), brahim (44) ve Mehmet Bahçeyi (53) gözaltna alp, Mersine getirdi.

KARDE TRAF ETT

7 üpheli, ilk bata remin, babas Kasm Bahçeye ait tabancayla intihar ettiini savundu. Ancak aabey Mehmet Ali Bahçe ifadesinde, kardeini öldürdüünü ve aile meclisi kararyla cinayeti ilediini alayarak, itiraf etti. Dier üpheliler ise iddialar kabul etmedi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler, çkarldklar mahkemece tutukland.

rem Bahçenin anne ve babas ile 2 aabeyi hakknda Akrabaya kar kasten öldürme, 3 amcas hakknda ise Kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezas istemiyle Mersin 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Sanklardan amca Mehmet Bahçe, önceki durumada tutuksuz yarglanmak üzere tahliye edildi.

TABANCA MAHKEMEYE GETRLD

Olayda kullanlan, parmak izi bulunmayan tabanca, havluyla tetiin çekilmi olabilecei ihtimali üzerine mahkemeye getirildi. Mahkeme bakan, intihar iddialarna kar parman havlu ile tabancann tetik ksmna girip giremeyeceini denedi. Mahkemede parmaa sarlan havlu ile tetiin çekilerek at yaplabilecei görüldü.

TAHLYELERN STEDLER

Durumada söz verilen tutuklu sanklar hem kendilerinin hem de ailelerinin madur olduunu söyleyerek tahliye talebinde bulundu. Taraflar dinleyen mahkeme eksiklerin giderilmesi için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git