“İş başvurusuna benden düşük puan alan adaylar çağrıldı”

Yüzde 60 engelli Remzi Oynak, iş başvurusu mülakatına, EKPSS’de daha fazla puan almasına rağmen, kendisinden düşük puan alan adayların çağrıldığını öne sürdü.

Haberler 20.07.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Engelli Kamu Personeli Seçme Snavna (EKPSS) giren ve 93 puan alan Remzi Oynak, Karayollar 9. Bölge Müdürlüünün personel almna, daha fazla puan almasna ramen kendisinden düük puan alan adaylarn çarldn öne sürdü.

Yüzde 60 orannda engelli olan Oynak, EKPSSde 93 puan almasna ramen mülakata çarlmamasnn açk bir hakszlk olduunu dile getirdi.

Hakszla uradn ve bu hakszln bir an önce giderilmesi gerektiini belirten Oynak 2018 ylnda EKPSSye girdim. 93,2 puan aldm. dedi.

ç AçILIMINDA TORPL M?

Diyarbakr Karayollar 9. Bölge Müdürlüünün personel alm yapmas üzerine internetten bavuru yaptn söyleyen Oynak Mülakat için listeler asld, ismim yoktu. Benden düük puan alanlar mülakata çardlar. Beni ise çarmadlar. KURa gittim. Nedenini sordum. Bana daha önce aldm puan üzerinden deerlendirme yaptklarn söylediler. Kendilerini inandrc bulmadm. Madem benim deerlendirmem önceki puanma göre yaplm, dier arkadalarn da deerlendirmelerinin öyle yaplmas gerekiyor. dedim. Tatmin edici bir cevap alamadm. diye konutu.

u anda ben hakszla uradm düünüyorum, yetkililerden hakkmn verilmesini istiyorum. diyen Oynak, maduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git