İş dünyası buluşuyor

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yatırımları bulunan ve kent dışında yaşayan Diyarbakırlı iş adamları, Valiliğin davetiyle bugün "Diyarbakır Buluşması"nda bir araya gelecek.

Haberler 22.02.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinin giriimiyle, Diyarbakrl olup Türkiyenin farkl illerinde yaayan ve yatrmlar olan i adamlar kentte düzenlenecek toplantda bugün bir araya gelecek.

Vali Hüseyin Aksoy, 33 medeniyete ev sahiplii yapm, kültürel ve tarihi potansiyeli yüksek olan Diyarbakrda gerçekletirilecek Diyarbakr Bulumas etkinliiyle ilgili açklamada bulundu. Aksoy, Cazibe Merkezleri Program kapsamnda yer alan illerden biri olan Diyarbakrn yatrm anlamnda önemli taleplerinin olduunu söyledi.

- Kente yatrm talebi

Bu açdan bütün yatrmclar kente beklediklerini dile getiren Aksoy, buna öncülük etmesi ve daha fazla yatrmn kente gelmesi bakmndan Diyarbakr kökenli ancak Türkiyenin baka illerinde yatrmlar olan i adamlarn kente davet ettiklerini belirtti.

Yarn gerçekletirilecek bulumaya katlacak i adamlarna ildeki yatrm olanaklar ile ilgili bilgi vererek, onlardan kente yatrm yapmalarn talep edeceklerini ifade eden Aksoy, Diyarbakra olan aidiyet duygularn daha üst noktaya tama arzusundayz. Bu amaçla kendilerini Diyarbakrda görmekten büyük bir memnuniyet duyacamz ifade ettik. Bu davetimize katlacak olan çok sayda Diyarbakrl i adam yarn kentte bizimle birlikte olacak. li yatrm konusunda daha iyi bir noktaya tayabilmek için çalmalarmz sürdüreceiz. diye konutu.

Toplantya katlacak i adamlar arasnda Nihat Özdemir ile uygun olmas durumunda Aziz Yldrmn da yer alacan söyleyen Aksoy, Bizim arzumuz Diyarbakrllarn Diyarbakra da sahip çkmas, memleketlerine yatrm yapmalar konusunu onlara hatrlatmak. Türkiyenin ve dünyann çeitli bölgelerinde yatrm yapan bu insanlarn kendi bölgelerinde yatrm yapmalar konusunda talepte bulunacaz. Umarm onlar da bunu karlksz brakmaz. ifadelerini kulland.

- Diyarbakr huzur ve güven ortamn salad

Bu tür toplantlarla kente ilikin algnn da deitiine iaret eden Aksoy, amaçlarnn kent ile ilgili dardaki algy ykabilmek olduunu vurgulad.

Aksoy, Diyarbakr gelip gören kiilerin kentten ayrlrken düüncelerinin deitiini ifade ettiklerini anlatarak, bu anlamda herkesi Diyarbakra beklediklerini belirtti.

Kenti gelip, görsünler, tansnlar ve ondan sonra kanaatlerinin deitiini kendileri de ifade edeceklerdir. Diyarbakr, yatrm yaplabilir kentlerin banda geliyor. Huzur ve güven ortamn salad. Bundan sonra da bu durum ayn kararllkla devam edecek. diyen Aksoy, i dünyasyla daha önce yaptklar gibi bundan sonra da toplantlar yapmay sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git