İş-Kur'u dolandırdılar

DİYARBAKIR merkezli 6 ildeki 51 adrese düzenlenen dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonunda 40 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 49 firmanın İş-Kur ile yaptıkları sözleşme gereği kursiyerlerin kurs gördükleri meslekte sigortalı olarak fiilen çalışabilecekleri şekilde istihdam edilmesi hükümlerine uymayarak, yaklaşık 750 kişiyi çalışmadıkları halde çalışıyormuş gösterdikleri, asgari ücretlerini kendilerinin aldıkları ortaya çıkarıldı.

Haberler 23.01.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize uçlarla Mücadele ubesine bal Mali Büro ekipleri, Kamu kurum ve kurulular zararna dolandrclk ve Resmi belgede sahtecilik suçlarna yönelik çalma balatt.

RESM BELGEDE SAHTECLK

Yaplan çalmalardan sonra Diyarbakr merkezli stanbul, Ankara, Antalya, Adyaman ve Tekirdada e zamanl operasyon yapld. -Kur ile sözleme imzalayan firma yetkililerinin de bulunduu 51 adrese düzenlenen e zamanl operasyonlarda 40 üpheli gözaltna alnd.

49 FRMANIN SÖZLEMES

Operasyon kapsamnda 49 firmann -Kur ile yaptklar sözleme gerei kursiyerlerin kurs gördükleri meslekte sigortal olarak fiilen çalabilecekleri ekilde istihdam edilmesi hükümlerine uymayarak, yaklak 750 kiiyi asgari ücretli çalmadklar halde çalyormu gösterdikleri belirtildi.

çALIMADAN MAA ALINMI

Emniyet Müdürlüüne verilen sigortallk belgeleri ve ücret bordrolarnn incelenmesinde, 750 kiinin çalmadklar halde çalm gibi gösterildii, kurs açlmadan önce i yerinde çalan içilerin sahte belgelerle istihdam edilmi gibi gösterildii, iverence ATM kartlar ifrelerinin alnarak bu hesaplara iveren tarafndan para yatrlp tekrar iveren tarafndan çekilmesiyle bu iyerinde asgari ücretli olarak çalm izlenimi verdikleri tespit edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git