Işık'a 8 yıl isteniyor

HDP'li Işık hakkında fezleke hazırlandı, 8 yıla kadar hapsi isteniyor

Haberler 05.08.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada öretmen ei Ebru Ika iddet uygulayan HDP Mu Milletvekili Mensur Ikn dokunulmazlnn kaldrlmas amacyla fezleke düzenlendi. 8 yla kadar hapsi istenen Ik hakknda düzenlenen fezlekenin önümüzdeki günlerde TBMMye gönderilmesi bekleniyor.

Ankara Dikmende oturan HDP Mu Milletvekili Mensur Ik, 15 Temmuzda 2 çocuunun annesi lise öretmeni ei Ebru Ik ile tartt. Mensur Ik, iddiaya göre tartma srasnda eine yumruk atp, iddet uygulad. Mensur Ik, hastaneye gitmesine izin vermedii einin, yardm istememesi için cep telefonuna da el koydu. Mensur Ik, arlar artmas üzerine eini daha sonra, özel hastaneye götürdü. Ebru Ik, hastanedeki tedavisinin ardndan Mensur Iktan, kendisine iddet uygulad ve hastaneye gitmesine izin vermedii gerekçesiyle ikayetçi oldu. ikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Basavcl, Mensur Ik hakknda soruturma balatt. Ankara 1inci Aile Mahkemesi de Ebru Ikn bavurusu üzerine Mensur Ik hakknda 6 ay uzaklatrma karar verdi.

HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANDI

Öte yandan Mensur Ik hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavclnca, ei kasten yaralama, kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve hakaret suçlarndan dokunulmazlnn kaldrlmas amacyla fezleke düzenlendi. 8 yla kadar hapsi istenen Mensur Ik hakknda düzenlenen fezlekenin önümüzdeki günlerde TBMMye gönderilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git