İslam düşmanlığına karşı Müslümanların din ve ibadet hürriyeti garanti altına alınmalı

Avusturya’da artan İslam düşmanlığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “İslam düşmanlığına karşı Müslümanların din ve ibadet hürriyeti garanti altına alınmalıdır” dedi.

Haberler 24.11.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, d gündemi deerlendirdi. Deerlendirmede, Avusturyadaki slam dümanl, Avustralya askerlerinin Afganistanda iledii sava suçlar ve adm adm uygulanan ihanet anlamasna dikkatleri çekti.

AVUSTURYADA SLAM DÜMANLII

Avusturyada slam dümanlna dikkat çeken Salam, slam dümanlnn Avrupadaki merkezlerinden biri haline gelen Avusturyada terörle mücadele bahanesiyle 60 eve baskn düzenlendi. çocuklara dahi acmaszca müdahale eden güvenlik güçleri gözaltna aldklar Müslümanlara baörtüsü ve namaz ile ilgili tahrik edici sorular sormu, Müslüman kii ve kurulular radikal yaftasyla filemitir. slam dümanln devlet politikas haline getiren Avusturyada Müslümanlarn yaam her geçen gün daha da zorlamaktadr. dedi.

SLAM DÜMANLIINA KARI MÜSLÜMANLARIN DN VE BADET HÜRRYET GARANT ALTINA ALINMALIDIR

Faist yönetimlere kar caydrc admlarn atlmas çarsnda bulunan Salam, Avusturya yönetiminin Müslümanlara yönelik muamelesi temel insan haklarn teminat altna alan uluslararas sözlemelere de açkça aykrdr Avrupada devlet politikas haline getirilen slam dümanlna kar Müslümanlarn Din ve badet Hürriyeti garanti altna alnmaldr. Ayn zamanda Müslüman kamuoyunca balatlan ekonomik boykot kampanyalarnn kapsam geniletilerek faist yönetimlere kar caydrc diplomatik admlar da atlmaldr. ifadelerini kulland.

AVUSTRALYA ASKERLERNN AFGANSTANDA LED SAVA SUçLARI

Avustralya askerlerinin Afganistanda iledii sava suçlarna dikkatleri çeken Salam, öyle devam etti:

Avustralya ordusundan, özel kuvvetlere mensup askerlerin Afganistanda aralarnda çiftçilerin de bulunduu 39 sivili önce esir ald daha sonra katlettii ortaya çkt. Bu insanlk d cinayetlerin ilendiine dair belgelerin basna szmasndan sonra, vaheti daha fazla gizleyemeyeceini anlayan Avustralya hükümeti ceza soruturmas balatacan açklamak ve özür dilemek zorunda kald. Daha önce UCM savclar, Afganistanda sava suçu ilendii iddiasyla soruturma açlmas talebinde bulunmu ancak mahkeme tarafndan reddedilmiti. Avustralyann Afganistanda iledii sava suçlar uzun bir zincirin sadece bir halkasdr. Bugüne kadar ülkede on binlerce sivil, NATO güçleri tarafndan katledilmesine ramen bir yaptrm uygulanmam, sava suçu adeta merulatrlmtr. Ülkede ilenen tüm hak ihlallerinin tarafsz bir ekilde soruturulmas ve suçlularn hak ettikleri cezalarla cezalandrlmas gerekir. Müslümanlara kar ilenen ar hak ihlalleri ve katliamlar görmezden gelinmemelidir. Her türlü cinayeti ileyebilen igalcilere kar direni yükseltilmeli, bu güçlerin slam topraklarndaki varl derhal tasfiye edilmelidir.

HANET ANLAMASI ADIM ADIM UYGULANIYOR

ABD Dileri Bakan Mike Pompeonun, giderayak siyonist igal rejiminin igal ve zulümlerini merulatrmaya çaltna dikkat çeken Salam, Geçen hafta igal altndaki Filistin topraklarna giden Pompeo, bütün diplomatik teamülleri ve BM kararlarn ayaklar altna alarak Bat eriada Siyonist yerleim yerlerini ziyaret etti. Bununla yetinmeyen Pompeo, 1967den beri siyonistlerin igalinde olan Suriyeye ait Golan Tepelerine de gitti. Böylece Golan Tepelerini ziyaret eden ilk ABD Dileri Bakan oldu. dedi.

KUDÜSÜN GALCSN TANIMAK, GALN DE TANIMAK; FLSTN HALKINI ARKADAN HANçERLEMEKTR

Salam son olarak, Siyonist rejime verilen bu destek, Filisin ve Kudüs davasna olan ihanetin adm adm yürürlüe konmasdr. Golan Tepeleri, Kudüs ve Filistin slam topraklardr. Siyonist rejim burada igalcidir, eninde sonunda buralardan çkmak zorunda kalacaktr. Siyonist rejimle ilikilerin normallemesi igalin tannmasdr, ihanettir. Bunu en iyi bilen FKÖ olmasna ramen ve bunca tecrübeden sonra siyonist rejimle tekrar ilikiye geçmesi geçmiten ders alnmadn göstermektedir. Bahreynin siyonist rejimde büyükelçilik açmak için bavurmas bir zillettir. Kudüsün igalcisini tanmak, igalini de tanmak; Filistin halkn arkadan hançerlemektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git