İslam şiarina sahip çıkılsın

Boğaziçi Üniversitesinde Kâbe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığa karşı tepki gösteren Alimler, Müslümanların bu tür durumlara karşı elindeki gücü ve imkanları kullanarak tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurguladılar.

Haberler 03.02.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boaziçi Üniversitesi önünde bir grup cinsi sapknn Müslümanlarn kutsal mekn olan Kabeye yönelik yapt çirkin saldrya tepkiler devam ediyor. Geçtiimiz günlerde cinsi sapkn bir grup, sözde protestolar esnasnda Müslümanlar için en kutsal meknlarn banda gelen Kbe-i Muazzamay temsil eden bir görseli yere serme küstahlnda bulunmutu. Boaziçi Üniversitesi önünde yaanan küstahla tepki gösteren lahiyatç Sinan Ünel ve Mehmet Emin Baytar konutu.

SLAMA SAVA AçMALARI, ONLARIN AHLAKLARININ GEREDR

Her dönemde slama ve Kurana kar dümanlk yapldn ve tarihin bu duruma ahitlik ettiini belirten lahiyatç Sinan Ünel, Boaziçi Üniversitesinde, Beytullaha kar yaplm çirkin eylemi knyoruz ve lanetliyoruz. Yaplan çirkin davran asla ve asla tasvip etmiyoruz. Tarih boyunca her dönemde ve her asrda slam dümanlar slamn iarlarna saldrmtr. Bu durum bugüne özgü olan bir ey deildir. Tarihi okuduumuzda slama yaplan saldrlara ahitlik ediyoruz. Her dönemde Ebrehelerin çkp slamn kutsallarna, özellikle de Kbeye saldrdklarna ahit olmuuz ve tarihte buna ahittir. 21inci asrda da Ebrehenin torunlar ve Ebrehenin yolundan gidenler, slama, Kurana ve Allaha düman olup sava açmtr. slam dümanlar, yine slamn kutsallar üzerinden slama ve Müslümanlara saldrlar düzenlemeye baladlar. Kbe, cami ve baörtüsü üzerinden slamn iarlar ve deerlerine saldrlarda bulunarak gündem olmaya baladlar. slama sava açmalar, onlarn ahlaklarnn gereidir. in açkças onlar ilerini yapyorlar. ifadelerine yer verdi.

RABBMZ SLAMIN ARLARINA VE DEERLERNE SAHP çIKMAMIZI STYOR

slama kar yaplan saldrlara Müslümanlarn slamn deerlerine sahip çkarak tepki vermesi gerektiini ifade eden Ünel, Hazreti demden bugüne kadar slam ve Kuran dümanlar her asrda slamn deerleri üzerinden slama ve Müslümanlara saldrlar gerçekletirmitir. slam ile savamalar onlarn bir özelliidir. Müslümanlar olarak tepki vermezsek slama saldrlar bugün de yarn da göreceiz. Biz Müslümanlara düen görev; slamn deerlerine sahip çkmak ve sahiplenmektir. Müslümanlar olarak Kbeye youn ziyaretler yaparak, Kbeyi sahiplenerek, camilerimizi benimseyip cemaat olma uuruyla hareket ederek, tesettüre ve baörtüsüne sahip çkarak slam dümanlarna cevap vermi olacaz. Onlarla mücadelemizi bu ekilde sürdüreceiz ki bu da bizim kendi görevimizdir. Rabbimiz, bizden slamn iarlarna ve deerlerine sahip çkmamz istiyor. Bizlerde Kbemizi, camilerimizi ve baörtümüzü sahiplenerek slam dümanlarna kar cevap vermi olacaz. eklinde konutu.

KBENN SAHB ALLAHTIR

Allaha kar savaanlarn her zaman kaybettiklerini ve bugünde kaybetmeye mahkum olduklarna dikkat çeken Ünel, Tarihte gerçekten bir hakikat görüyoruz. Hangi asrda veya hangi zaman diliminde olursa olsun slamla, Kuranla, Rabbimizle ve Allahn iarlaryla savaanlar tarihteki çöplükte yerlerini bulmular, tarihin çöplüüne gömülmülerdir. Dün Ebrehe Ebabil kularyla, Ebu Cehiller Bedir kuyularnda ve dier tüm zalim ve slam dümanlar belalarn bulmular, tarihteki yerlerini görmülerdir. nanyoruz ki bugünküler de ayn durumu yaayacaklardr. Allah azze ve celle onlara bir dönem mühlet vermi olabilir. Rabbimiz, dün kendi Beytullahn, evini sahipsiz brakmad gibi bugün ve yarnda sahipsiz brakmayacaktr. Kbenin sahibi Allahtr. Allaha kar sava açanlar, her dönem kaybetmilerdir, bugün de kaybetmeye mahkmdurlar. Bu konuda önemli olan biz Müslümanlarn kendi görevimizi yerine getirip deerlerimize sahip çkmamzdr. Deerlere sahip çkmak için kutsallarmz ihya etmemiz, kutsallarmza younluk vermemiz ve deerlerimizi koruyarak; sahip çktmz tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor. diye konutu.

BU DAVA KIYAMET GÜNÜNE KADAR DA DEVAM EDECEKTR

Hazreti Ademden günümüze, günümüzden de kyamet kopuncaya kadar hak ile batln mücadelesinin süreceini belirten lahiyatç Mehmet Emin Baytar, Tarih boyunca hak ile batl mücadelesi devam etmitir. Bu mücadele Hazreti Adem (aleyhisselam) ile balamtr. Bu dava kyamet gününe kadar da devam edecektir. Bu bir hakikattir ve hiçbir zaman hiçbir zaman da deimez. Müslümanlar olarak bizim yapmamz gereken udur: Bu tür azgnlklara ve slami deerlerlere saldrlar karsnda Müslümanlar olarak nasl bir tavr içerisinde olmamzdr? Önemli olan husus budur. Bunun üzerinde durmak ve düünmek gerekir. Bunun da ölçüsünü Kuran Kerimde ve Peygamber Efendimizin Hadis-i erifleri ve pratik hayatnda görmekteyiz. eklinde konutu.

HAZRET LUT, GÜç BULABLSE SAPIKLARA KARI DURACAKTI

Hazreti Lutun cinsi sapklarla verdii mücadeleye deinen Baytar, Cinsi sapknlarn zirve yapt bir zamanda Hazreti Lutun (aleyhisselam) Kuran Kerimde geçen u sözü bizler için yol gösterici olmaldr. Hazreti Lut, kavminin yapt azgnlklara kar öyle demitir. Keke benim size kar koyacak bir gücüm olsayd veya güçlü bir destee dayanabilseydim! (HUD-80) Bu ayetten una anlyoruz. Hazreti Lut (aleyhisselam) o azgnlara ve sapklara kar bir güç bulabilse onlara kar duracakt. Biz bunu Kuran Kerimde geçtii ekliyle emri bil maruf ve nehyi anil münker mekanizmasnda da görebilmekteyiz. diye konutu.

MÜSLÜMANLAR, KÖTÜLÜKLERE KARI YIKILMAZ BR KALE OLMALIDIR

Müslümanlarn herhangi bir münkerle ve kötülükle karlatklar zaman tavrlarnn o münkeri yok etmek olmas gerektiini ifade eden Baytar, yilii emretme ve kötülükten men etme konusunda Peygamber Efendimiz öyle buyuruyor: Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüü zaman onu eliyle düzeltsin yani onu eliyle, gücüyle, kuvvetiyle ve imkanlaryla düzeltsin. Bu güç; medya kuvveti , devlet gücü ve kamuoyu gücü de olabilir. Müslümanlarn, bütün imkanlar ile bu kötülüün önüne geçmesi gerekir. Bunun içinde Müslümanlar, bütün imknlarn kullanmak zorundadrlar. Müslümanlarn eer ki kötülüü eliyle düzeltmeye güçleri yetmiyorsa en azndan o kötülüün yanllarn ve zararlarn toplum içerisinde anlatmakla, dile getirmeli ve bu kötülüü ortadan kaldrmaya çalmaldr. Bunlardan hiçbirine gücü yetmiyorsa hiç olmazsa bu kötülüe taraftar olmadnza dair kalbiyle buz etmelidir. Hadisin hemen akabindeki ibare biraz endie vericidir. Sadece kalp ile buzetmenin imann en zayf noktas olduu belirtilmektedir. Müslümanlara düen bu tür durumlarla karlat zaman elindeki gücü ve imkan meru dairede yaplacak ne varsa kullanmasdr. Müslümanlar, kötülüklere kar yklmaz bir kale olmaldr ki bat slami deer ve iarlara, Müslümanlarn kutsallarna ve krmz çizgilerine bir daha saldrma cüreti bulamasn. dedi.

Ana Sayfaya Git